Όλοι έστω μια φορά στην ζωή τους έχουν γίνει επικριτικοί με το σώμα τους. Εστιάζοντας συχνά στην έλλειψη ή επάρκεια κάποιων στοιχείων, οι ίδιοι αδυνατούν να αγαπήσουν το ίδιο το σώμα, αναζητώντας μόνιμα την ιδανική εικόνα. Εξαιτίας διάφορων λεπτομερειών πάνω στο σώμα, η αυτοπεποίθηση του ατόμου μειώνεται.

Πως θα καταφέρεις να αγαπήσεις το σώμα σου;

  1. Σταμάτα να κρίνεις τόσο πολύ τον εαυτό σου.

Μην εστιάζεις σε λεπτομέρειες που δεν σου αρέσουν πάνω στο σώμα σου. Προσπάθησε να δεις κάτι όμορφο πάνω σου και σκέψου ότι αν δεν είχες το σώμα σου, δεν θα ήσουν εσύ.

2.Αντιμετώπισε τον εαυτό σου σαν αγαπημένο σου πρόσωπο.

Σε ένα αγαπημένο, κοντινό σου πρόσωπο δεν θα μιλούσες ποτέ τόσο άσχημα και επικριτικά. Για τους ίδιους λόγους που δεν θα αντιμετώπιζες σκληρά κάποιον άλλον, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεις και τον ίδιο σου τον εαυτό. Μίλα με αγάπη. Όπως ακριβώς και στους ανθρώπους που αγαπάς.

3. Δώσε βάση στο πως νιώθεις.

Αν εσύ η ίδια νιώθεις καλά με το σώμα σου, καμία σημασία δεν έχει τι λέει η ζυγαριά ή οι άνθρωποι γύρω σου. Εσύ ξέρεις τι είσαι και κανείς δεν μπορεί να σε επηρεάσει γι΄αυτό. Αν νιώθεις καλά με κάτι που κάνεις, καν’το ξανά! Αυτό θα έχει φυσικά αντίκτυπο και στην ψυχική σου υγεία.

4.Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλον

Ο κάθενας είναι διαφορετικός και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν. Ίσως μερικές φορές να νιώθεις λύπη που δεν έχεις το σώμα κάποιας άλλης ή ακόμη και ανταγωνισμό για ένα καλύτερο σώμα απο το δικό σου. Με την διαρκής σύγκριση καταλήγεις να χάνεις την έννοια του εαυτού σου και να χάσεις τους προσωπικούς σου στόχους. Οι στόχοι είναι προσωπικοί και ταιριάζουν απόλυτα με την προσωπικότητα του καθένα.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *