Εμπιστοσύνη
Η εμπιστοσύνη , είναι ένα θετικό συναίσθημα ,πεποίθηση συνδεδεμένη με την πίστη και ελπίδα  σε ένα άλλο άτομο ή ακόμα και στον ίδιον μας τον εαυτό. Παρόλο που πρόκειται για θετικό συναίσθημα , η εμπιστοσύνη κυρίως στον εαυτό μας έρχεται από διάφορες δύσκολες καταστάσεις , που μας οδήγησαν να μπορούμε να αντέχουμε και να αντιμετωπίζουμε κάθε αντιξοότητα.

Αυτοπεποίθηση
Αυτοπεποίθηση , μπορεί να οριστεί το συναίσθημα ή πεποίθηση αντίστοιχα ενός ατόμου ότι μπορεί να τελέσει διάφορα πράγματα και τελικά να τα καταφέρει. Συνδέεται στενά με την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στον εαυτό μας. Έτσι , ένα αρνητικό αποτέλεσμα π.χ. ότι δεν τα πήγα καλά στην εργασία μου , ή απέτυχα θα γίνει θετικό , ώστε να βελτιωθώ και στην συνέχεια να τα καταφέρω καλύτερα. Ενώ, κάποιος χωρίς αυτοπεποίθηση θα πιστέψει , ότι έχει αποτύχει και θα τα παρατήσει.

Από τα παραπάνω , φαίνεται πως η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση είναι δύο βάσεις , όπου μπορεί να θέσει στόχους και να τους κατακτήσει. Είναι πολύ σημαντικό , για τις σωστές επιλογές , πρώτα να αποτύχουμε και αφού έχουμε κατακτήσει αυτά τα δύο συναισθήματα να επιτύχουμε και να πράξουμε σωστά για τον εαυτό μας.

Οπότε ας προσπαθήσουμε όλοι μας να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και να μην αφήνουμε κανέναν να μας κάνει να νιώθουμε ότι αξίζουμε λιγότερα απ΄ ότι αξίζουμε πραγματικά!

Share:

author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *