Το ήξερες ότι , ενώ κοιμάσαι ,παράγονται από τον εγκέφαλο εικόνες και ήχοι που μοιάζουν αληθινοί; Κάποια όνειρα , όταν ξυπνάς μοιάζουν ως πραγματικότητα και καθώς ξυπνάς χρειάζεσαι λίγο χρόνο να επανέλθεις.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά με τα όνειρα;

5 αλήθειες για τα όνειρα:

  • Το  90% των ονείρων μας τα ξεχνάμε:  Στα επόμενα πέντε  λεπτά αφού ξυπνήσουμε τα μισά από τα όνειρα μας τα έχουμε ξεχάσει , ενώ στα δέκα λεπτά το ποσοστό του 90 τις εκατό.
  • Ονειρευόμαστε μόνο πρόσωπα που γνωρίζουμε και έχουμε ξαναδεί :Απ΄ όταν ήμασταν μικροί έχουμε συναντήσει και αντικρίσει ένα τεράστιο ποσοστό ατόμων , έτσι στα όνειρα μας έρχονται μόνο άτομα που έχουμε ξαναδεί ακόμα και αν δεν τα θυμόμαστε.
  • Όλοι μας ονειρευόμαστε : Όλοι ονειρεύονται πέραν από κάποια άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Αξιοσημείωτο είναι , ότι και τα άτομα που είναι εκ γενετής τυφλά , δεν βλέπουν εικόνες αλλά μπορούν να ονειρευτούν μέσω συναισθημάτων , όσφρησης και άλλων αισθήσεων. Όποιος πιστεύει , ότι δεν ονειρεύεται απλώς ξεχνάει τα όνειρα του.
  • Τα όνειρα είναι συμβολικά : Όσο αληθινό και φαινόταν ένα όνειρο δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τα ερμηνεύσετε καθώς δεν συμβολίζουν πάντα και την πραγματικότητα.
  • Το άγχος μετά τα όνειρα: Στα περισσότερα όνειρα υπερισχύουν τα αρνητικά συναισθήματα και προκαλούν σε πολλούς ανθρώπους άγχος κατά το ξύπνημα.

 

Share:

author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *