Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα το Facebook παρά το Instagram, παρέχει στους ενήλικες ένα περιβάλλον , όπου λαμβάνουν προσοχή με ότι κι αν ανεβάζουν . Χρησιμοποιείται πολλές φόρες ως μέσο να κρίνουν , να λένε την γνώμη τους , να ανεβάζουν φωτογραφίες και να δημιουργούν μία ψεύτικη εικονική ΄΄εικόνα του εαυτού τους΄΄, θέλοντας να φανούν ΄΄κάποιοι΄΄ στην ζωή των άλλων.
Ποια είναι το προφίλ αυτών όμως των ατόμων και πως το περνάνε στα παιδιά τους;
Φωτογραφίζονται οι ίδιοι με αγαπημένα και μη πρόσωπα αλλά και με τοπία και πράγματα που κάνουν και τις ανεβάζουν στα κοινωνικά μέσα. Ότι και να πράττουν με τα παιδιά τους το δημοσιεύουν , ανεβάζουν ρητά και φράσεις , ώστε να αναπτύσσουν κοινωνικές επαφές με τρίτους στα μέσα αυτά και γενικότερα να αναζητούν την προσοχή μέσα από τα μέσα αυτά. Όταν ένα παιδί αντικρίζει τους γονείς του να ασχολούνται με αυτά συνεχώς , το κάνουν να πιστεύει πως και το ίδιο έτσι θα είναι ΄΄επιτυχημένο΄΄ και μόνο έτσι θα έχει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του μέσω των θετικών σχολίων και τις απόψεις των άλλων , ακριβώς όπως και οι γονείς του.
Επιπρόσθετα , αυτή η συμπεριφορά των γονέων και η συνεχής πληροφόρηση των ακολούθων στα social media , σχετικά με τους ίδιους και τα παιδιά τους , δίνει την αίσθηση σε αυτά ,ότι οτιδήποτε κάνουν στην ζωή τους πρέπει να το μοιράζονται με το ΄΄κοινό ΄΄ τους , και τελικά έτσι θα είναι επιτυχημένα μέσω της κοινωνικής αποδοχής.
Όλα τα παραπάνω , μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχουν στην ψυχολογία και στην ανατροφή των παιδιών καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πλασματικός τόπος , γεμάτος με ψεύτικους ανθρώπους και συναισθήματα , όπου κάθε άλλο παρά καλό παράδειγμα είναι για τα παιδιά , έτσι καλύτερα να μάθουν τον ΄΄πραγματικό΄΄ κόσμο όπου ζούμε , παρά τον ΄΄ψεύτικο , εικονικό΄΄ αυτόν κόσμο.