Τι είναι το οικολογικό άγχος;

Το οικολογικό άγχος, είναι η νέα ψυχολογική πάθηση και μιλάει για το άγχος που προκαλεί σε ασθενείς η οικολογική καταστροφή. Πιο συγκεκριμένα η οικολογική καταστροφή συμπεριλαμβάνει την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ρύπανση.

Τα Μέσα πλεόν παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην σύγχρονη ζωή, προβάλλωντας εικόνες της καταστροφής του πλανήτη και αυτό έχει προφανείς επιπτώσεις για την υγείας ενός ανθρώπου. Επηρεάζει όχι μόνο την διάθεση ενός ατόμου, εντείνει το άγχος του για το τι πρόκειται να συμβέι ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Όπως ήδη είναι γνωστό, το άτομο φοβάται για τις οικολογικές καταστροφές, αφού αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον. Το αυξημένο αυτό άγχος έχει αντίκτυπο στις κοινωνικές σχέσεις του ατόμου, ιδίως εαν τα υπόλοιπα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται δεν έχουν την ίδια άποψη περί της κλιματικής αλλαγής.

Ίσως να μην ακούγεται συχνά η έννοια “οικολογικό άγχος” είναι όμως μια απ’ τις πιο σύγχρονες απειλές για την ζωή ενός ανθρώπου, εφόσον όσο περνάει ο καιρός οι αλλαγές στο περιβάλλον γίνονται όλο και περισσότερες.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *