Σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες, ο άνθρωπος θεωρείται “ζώον γελαστικόν”. Έχοντας αυτή τη δυνατότητα ο άνθρωπος, διαφοροποιείται από τα υπόλλοιπα όντα. Συνεπώς το γέλιο είναι πλεονέκτημα.

Όπως είναι γνωστό, το γέλιο σύμφωνα με τον Freud αποτελεί πράξη “κάθαρσης” αφού το σώμα επελευθερώνεται απο την φόρτιση και τα αρνητικά συναισθήματα, αυξάνωντας συγκεκριμένες ουσίες του εγκεφάλου.

Το γέλιο είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την χαρά, τον ενθουσιασμό και κατ’ επέκταση να δηλώσουμε τα θετικά συναισθήματα. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που βοηθά στην απομάκρυνση του άγχους και στην ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας. Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκο πλεονέκτημα, τόσο αδιάφορο και ταυτόχρονα τόσο εντυπωσιακό. Βοηθά όχι μόνο τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους αλλά έχει και σημαντική επίδραση στον ίδιο τον εαυτό μας.

Όπως έχει διαπιστωθεί μέσω ερευνών, το γέλιο συμβάλλει στην καταπολέμιση της κατάθλιψης. Σε Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας απέδειξαν ότι μετά την παρακολούθηση μιας καλής κωμωδίας, τα επίπεδα κατάθλιψης και θυμού ενός γκρουπ ασθενών έπεσαν κατά 98% ενώ σε έρευνα του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι που έβλεπαν συχνά κωμικές ταινίες ενίσχυαν όχι μόνο την ψυχική τους υγεία καθώς και το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά 40% περισσότερο.

Σε τι τελικά βοηθάει το γέλιο;

  • Προλαμβάνει την Άνοια
  • Βοηθά στην Αντιγύρανση
  • Μειώνει το στρες
  • Συμβάλλει στην ρύθμιση των ορμονών
  • Έχει χαλαρωτική δράση
  • Έχει αναλγητική δράση

Γελάστε λοιπόν, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι το γέλιο είναι φάρμακο!

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *