Ο νέος χρόνος σε λίγες ώρες είναι εδώ. Δεν απέμεινε πολύς χρόνος πια. Αύριο τέτοια μέρα ο νέος χρόνος θα είναι εδώ, έχοντας πάρει μαζί σου κάθε άσχημη, όμορφη, χαρούμενη, λυπητερή στιγμή του προηγούμενου χρόνου. Θα θέσεις υψηλότερους στόχους και καινούργιες στιγμής θα εμφανιστούν απο την αρχή του έτους.

Τι θα γίνει όμως με τους ανθρώπους; Πολλοί άνθρωποι θα μείνουν ίδιοι, άλλοι θα φύγουν, χωρίς ευχαριστώ, χωρίς συγγνώμες. Μην γίνεσαι σαν κι αυτούς. Πριν φύγει ο παλιός χρόνος πες ένα ευχαριστώ σε όσους σου στάθηκαν αυτή τη χρονιά και ένα συγγνώμη σε όσους μπορεί να πλήγωσες θέλοντάς σου ή μη. Όλα αλλάζουν.

Τώρα πια γίνεσαι εναν χρόνο γηραιότερος, άρα έναν χρόνο σοφότερος. Μάθε να εκτιμάς όλα όσα σου έδωσε ο παλιός χρόνος και ευχήσου να μην σου πάρει τίποτα ο νέος. Τίποτα που να σου προκαλέσει πίκρα και θυμό. Στεναχώρια και ενοχή. Πέρνα όσο καλύτερα μπορείς αυτή τη μέρα, την τελευταία μέρα του παλιού έτους, διότι απο αύριο το ημερολόγιο θα γράφει “1 του μήνα” του νέου έτους.

Σήμερα το βράδυ, ντύσου όμορφα, χόρεψε, γέλασε και άσε στην άκρη τα καθημερινά προβλήματα, τις έγνοιες, τις διαφωνίες, ό,τι σε προβληματίζει. Πέρασε την ημέρα αυτή με τους δικούς σου ανθρώπους, τα αγαπημένα σου πρόσωπα απο μέσα τους σε ευγνωμονούν γι’ αυτό. Πιες και ένα ποτήρι για όσους έφυγαν, δεν είναι πια εδώ! Κι αυτοί μαζί σου είναι αυτή την ημέρα. Θυμήσου το.

Το νέο έτος να σου φέρει, όσα δεν σου έφερε ο παλιός χρόνος και να βρεις ίσως όλα εκείνα που έχασες στο πέρασμά του. Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *