Στη σύγχρονη εποχή, η μόδα έχει προχωρήσει και νέες τάσεις εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο. Εκτός απο το ghosting, που είναι η εξαφάνιση, είναι καιρός να μάθουμε και το cushioning.

Τι είναι το cushioning;

Το cushioning αποτελεί μια νέα τάση στον τομέα των σχέσεων. Τα “cushions” είναι τα μαξιλάρια, με τα οποία σύμφωνα με την νέα μόδα, παρομοιάζει τους ανθρώπους. Τα “μαξιλάρια” λοιπόν είναι εφεδρικές επιλογές σε περίπτωση που η βασική σχέση διαλυθεί για οποιους λόγους. Πιο συγκεκριμένα, είναι τα άτομα με τα οποία ο δεσμευμένος μιλά, κανονίζει ραντεβού, ανταλλάσσει μηνύματα.

Οι εφεδρικές επιλογές όμως, αποτελούν ουσιαστικά τα άτομα, στα οποία μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον μας με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε απο τον σύντροφό μας, δημιουργώντας συναισθηματικό χάσμα, το οποίο είναι δύσκολο να μετατραπεί ξανά σε υγιή σχέση. Δεν είναι ηθική η επιλογή των “εφεδρικών μαξιλαριών”.

Βάσει ερευνών, αυτό που οδηγεί το άτομο να αναζητήσει εφεδρικές επιλογές είναι η μοναξιά και η ανασφάλεια που νιώθει. Ο φόβος κάποιου να μείνει μόνος του, να πληγωθεί και δώσει πολλά σε κάποια σχέση, το οδηγεί σε αυτές τις τακτικές αποφυγής. Δεν δίνει όμως στον εαυτό του την ευκαιριά να επενδήσει κάποιος συναισθηματικά σε αυτόν και να λάβει συναισθήματα αγάπης.

Αυτό, αδιαμφισβήτητα θα οδηγήσει στο τέλος μιας σχέσης ακόμη και να μην το έχει αντιληφθεί το άτομο. Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται πιο βαθιά. Το χάσμα ανάμεσα στα δύο άτομα μέσα σε μια σχέση όλο και μεγαλώνει, εφόσον το ένα απο τα δύο άτομα επενδύει στα “μαξιλάρια”. Κάθε φορά που έχει μια διαφωνία μεταξύ με το ταίρι του ή νιώθει πως το άλλο άτομο δεν είναι το ίδιο απέναντι του, δίνει μια ευκαιρία στα “μαξιλάρια” και όχι στο άτομο που διατηρεί σχέση.

Καταλήγοντας, οι έρευνες έδειξαν πως άτομα που επιδίδονται στην μόδα του “cushioning” δεν είναι έτοιμοι ακόμη για σχέσεις ή απλά δεν έχουν βρει το κατάλληλο άτομο. Αντιμετωπίζουν την σχέση τους ως ένα πλάνο, που έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *