Όλοι οι φοιτητές στο άκουσμα της λέξης “εξεταστική” χάνουν τον ύπνο του και όχι άδικα φυσικά. Διαβάζει με πρόγραμμα ή σε μια νύχτα βγάζει ύλη 365 ημερών; Παρατά την άκρη τα social media; Διαβάζει αρκετές ώρες;

Μερικά από αυτά, αν όχι όλα, καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία των φοιτητών σε ένα μάθημα κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Ιδιαίτερη σημασία σαφώς πρέπει να δοθεί στο πόσο ο φοιτητής είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την πιεστική περίοδο και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μαθήματος, δηλαδή στην προσπάθεια που ο ίδιος θα καταβάλλει.

Αρχικά, για ένα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην διάρκεια των εξετάσεων, ο φοιτητής εκτός από την προσπάθεια που θα καταβάλλει πρέπει να διακατέχεται και από συγκέντρωση. Ναι, η συγκέντρωση είναι ένας απ’ τους κυριότερους παράγοντες επιτυχίας. Η προσπάθεια σε συνδυασμό με την συγκέντρωση και την δημιουργία ενός οργανωμένου τακτικού προγράμματος θα επιφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Έπειτα, μια ισορροπημένη διατροφή και μια καλή φυσική κατάσταση βοηθούν το μυαλό να επεξεργάζεται καλύτερα τις πληροφορίες που δέχεται και να ανταποκρίνεται γρηγορότερα. Ωστόσο, οι περισσότεροι νέοι σήμερα αποφεύγουν το τακτικό διάβασμα, αντικαθιστώντας το με τα γνωστά σε όλους “σκονάκια”, τα οποία αποτελούν έσχατη λύση πριν καν ξεκινήσουν το διάβασμα. Δεν στηρίζονται στα πόδια τους, στο δικό τους διάβασμα.

“Τώρα εγώ πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσω;” “Και αύριο μέρα είναι” “Σε 5′ ξεκινάω” κ.λ.π είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις των φοιτητών, οι οποίοι εάν αφιέρωναν τον χρόνο που σπαταλούν στην σκέψη ότι πρέπει να διαβάσουν, στο ίδιο το διάβασμα, θα είχαν αποφοιτήσει όλοι με 10. Και κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε πως για τους περισσότερους φοιτητές, αν όχι για όλους, η εξεταστική είναι η πιο βασανιστική περίοδος του έτους.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *