Όλοι έχουμε βιώσει και αν δεν έχουμε βιώσει εχουμε ακούσει για κρίσεις πανικού! Σε κάποιο κοντινό άτομο; Σε κάποιο άγνωστο στο δρόμο; Ακόμα και σε εμάς τους ίδιους, πολλές φορές χωρίς να το συνειδητοποιούμε καν.

Τα συμπτώματα λίγο πολύ γνωστά σε όλους: ζάλη, πόνοι στο στήθος, ιδρώτας, αποπροσανατολισμός, αίσθηση πανικού ακόμα και αίσθηση ότι θα πεθάνουμε πολλές φορές! Είναι όσο να πεις αρκετά τρομακτικό να το λες πόσο μάλλον να το βιώνεις. Άνθρωποι που είδαν κατά καιρούς κάποιον να παθαίνει κρίση πανικού αισθάνθηκαν ανήμποροι να βοηθήσουν, αισθάνθηκαν μουδιασμένοι μπροστά σε όλο αυτό που συνέβησαν, αισθάνθηκαν λίγοι μπροστά σε όλο αυτό .Έρχεται λοιπόν εδώ το εύλογο ερώτημα αν δεν μπορώ να ηρεμήσω κάποιον άλλον πως θα ηρεμήσω εμένα όταν μου συμβεί εάν τύχει και είμαι μόνος μου;

Ηρέμησε!!Σου έχω την λύση!!

Αρχικά θα ήταν πολύ σωστό και αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η κρίση πανικού και να την διαχωρίσουμε από την κρίση άγχους .Μπορεί η μια να είναι επακόλουθο της άλλης αλλά δεν συνδέονται τόσο εύκολα και δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ το φαινόμενο ντόμινο ,το να έρχεται η μια μετά την άλλη γρήγορα και απροειδοποίητα δηλαδή .Αγχωτικές καταστάσεις βιώνουμε όλη στην διάρκεια της μέρας μας και ο καθένας τις αντιμετωπίζει αλλιώς που σημαίνει ότι ακόμα και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις το μυαλό σου έχει κάνει ήδη σωστό καταμερισμό ευθυνών και προτεραιοτήτων .Το πρόβλημα είναι ότι εσύ  και η αμφισβήτηση του εαυτού σου επεμβαίνεις και δημιουργείς τα περισσοτεραπροβληματα.Selfsabotage αγάπη !!Μην σου το κάνεις αυτό!!

Η κρίση πανικού δεν είναι κάποια  αρρώστια, σταματά να την λες ψιθυριστά, σταμάτα να κατεβάζεις το κεφάλι και σταμάτα να πιστεύεις ότι είσαι προβληματική !!Είναι απλά το καμπανάκι του μυαλού σου, είναι ο τρόπος να σου πει ότι πρέπει να δώσεις περισσότερη βιάση στις συνεργασία σας και όχι στην οπτική των άλλων για εσένα και τις ικανότητες σου!!

Θέλω λοιπόν να θυμάσαι κάποια πράγματα που θα επαναλάβεις στον εαυτό σου την επόμενη φορά που το άγχος σου θα χτυπήσει κόκκινο και η κρίση θα είναι προ των πυλών :

  • τα περισσότερα ίσως και όλα τα πράγματα που σκέφτεσαι αρνητικά δεν θα συμβούν καν, είναι απλά φόβοι και  δεν έχουν καμία δύναμη .Για αυτό φωνάζουν, για να τους συντηρήσεις!!
  • Πάρε μερικές αναπνοές ,άκου τον ήχο της ανάσας σου και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα όλα θα μπουν στην θέση τους!
  • Δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις εξήγηση πουθενά, αυτός που δεν καταλαβαίνει την κατάσταση σου δεν θα καταλάβει ακόμα και αν του την εξηγήσεις
  • Το σημαντικότερο όλων πιθανόν !ΚΑΝΕΥΠΟΜΟΝΗ!!Λίγα λεπτά υπομονής θα φέρουν ηρεμία και γαλήνη στην ψυχή και στο μυαλό σου. Θέλει χρόνο για να εκτονωθεί και όπως ήρθε θα υποχωρήσει!

Σε μερικά λεπτά ο κόσμος δεν θα είναι τόσο τρομακτικός…Σε μερικά λεπτά θα είσαι και πάλι κυρίαρχος του εαυτού σου…Σε μερικά λεπτά θα είσαι λίγο πιο περήφανη για σένα!!

 

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΙΖΗ

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *