Το άγχος έχει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Στη δουλειά σου, στις σχέσεις σου, στο οικογενειακό σου περιβάλλον και φυσικά στην ίδια σου την ψυχική υγεία. Νιώθεις πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και επακόλουθό του είναι ο πανικός, έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για σένα.

Υπάρχουν όμως λύσεις με τις οποίες θα μπορέσεις να καταπολεμήσεις το άγχος και να νιώσεις ανακούφιση και ηρεμία, ύστερα από την έντονη καθημερινότητά σου. Ας δούμε λοιπόν, μερικές συμβουλές:

    1.Κάνε ότι μπορείς να φτιάξεις την μέρα σου

  • Φάε ένα καλό πρωινό
  • Άλλαξε τον ήχο του ξυπνητηριού σου

    2. Η φύση είναι εχθρός του στρες

Βγες έξω, επισκέψου βουνό ή θάλασσα και κάνε μια μεγάλη βόλτα προκειμένου να αποβάλλεις αρνητικές σκέψεις και να πάρεις καθαρό αέρα. Είναι βοηθητικό. Επομένως, επιστροφή στη φύση.

    3. Συναντήστε ήλιο

Ο ήλιος είναι επίσης βοηθητικός, αφού λέγεται ότι ο ήλιος βοηθά στην απομάκρυνση αρνητικών συναισθημάτων. Διώχνει μακριά το άγχος. Μια βόλτα στον ήλιο είναι μια όμορφη μέρα!

     4. Γυμνάσου

Η εκγύμναση, όπως είναι γνωστό, διώχνει μακριά το άγχος, αφού μέσω της γυμναστικής εκτονώνεσαι. Όσο πιο έντονη η γυμναστική τόσο πιο πολύ εκτονώνεσαι και το άγχος εξαφανίζεται.

     5. Πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου που θα ήθελες να ήσουν

Βαθιές ανάσες ρυθμικά και κλείσε τα μάτια σου. Σκέψου που θα ήθελες να ήσουν, χωρίς να σταματάς τις ανάσες για περίπου 2 λεπτά. Αφέσου στην εικόνα. Θα παρατηρήσεις ότι μετά το τέλος θα νιώθεις καλύτερα.

     6. Σκέψου θετικά

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Η θετική σκέψη, αν και δύσκολη, ειδικά σε περιόδους άγχους και έντονου στρες, κάνει θαύματα. Βοηθάει στην ηρεμία και στην απομάκρυνση του στρες. Αισιοδοξία, όμορφες σκέψεις. Αρκούν.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *