Χιλιάδες αρθρα,χιλιαδες  βίντεο ακόμα περισσότερα ντοκιμαντέρ και ουκ ολίγες ομιλίες έχουν απασχολήσειτις τελευταίες μέρες έντονα τις κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα ηλικιωμένους, ζώα, παιδιά και το κυριότερο όλων γυναίκες ,με τις τελευταίες να κατέχουν το αρνητικό ρεκόρ της κορυφής στην κλίμακατης κακοποίησης .Ένας καταιγισμός από καταγγελίες έχουν λάβει χώρα το τελευταίο καιρό που αφορούν κακοποιήσεις που περιέχουν παντός είδους βία:σεξουαλική ,σωματική ,λεκτική και το κυριότεροόλων ψυχολογική.

Οι κακοποιητικές όμως συμπεριφορές είναι το αποτέλεσμα μιας χρονιάς διαδικασίας μέσα στην οποία ο θύτης πριν προβεί στο τελειωτικό αποτέλεσμα έχειεκφράσει πολλές φορές τις προθέσεις τους με άηχο θα μπορούσε να πει κάποιος τρόπο !Με κάποιες πράξεις η με κινήσεις που αποτελούν προειδοποίηση αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει . Αυτά είναι τα λεγόμενα redflags ορισμός ο οποίος έχει εισαχτεί τα τελευταία χρόνια και περιγράφει με αυτό τον τρόπο ότι μια κίνηση η συμπεριφορά έχει πολύ βαθύτερες ρίζες στον ψυχισμό του θύτη από αυτές που φαίνεται και θέλουμε να ονομάσουμε άπλα ζήλεια , ενδιαφέρον ,καλοσύνη κ.α!

Τα red flags λοιπόν δεδομένων και των καταστάσεων είναι χιλιοειπωμένα αυτά που όμως δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους με την ίδιαακόμα καλυτέρα) περισσότερη συχνότητα είναι τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή τα green flags!Οι συμπεριφορές εκείνες δηλαδή που σου δείχνουν ότι ο άνθρωπος απέναντι σου είναι ισορροπημένος ,κατασταλαγμένος με παιδεία ,ευγένειακαι το κυριότερο και πιο βασικό όλων ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ! Είναι πράξεις απλές ,αθόρυβες ,καθημερινές μέσα από τις οποίες ο άλλος δείχνει τον σεβασμό του προς τον ίδιο του τον εαυτό αρχικά και στην συνέχεια προς τα εσένα .Τις περισσότερες φορές η σημαντικότητα τους φαίνεται όταν έρχονται σε αντιπαράθεση με το ακριβώς αντίθετο τους, τα red flags,δηλαδή.

ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΓΕΡΗ ΒΑΣΗ!

GREEN FLAG No1: Επικοινωνια κατά την διάρκεια της μέρας με όποιο τρόπο και αν γίνειαυτό !Το να σε έχει στο μυαλό του ανάμεσα σε όλεςτις υποχρεώσεις σου δείχνει ότι κατέχεις ξεχωριστήθέση αντίθετα το να σε θυμάται μόνο βράδυ για τα τυπικά δεν προμηνύει τίποτα καλό!

GREEN FLAG No2Σου δίνει χρόνο όταν μιλάς.Σερωτάει για την μέρα σου,για τα βιώματα σου,συμβουλεύεται την άποψη σου σε θέματα που τον απασχολούν ,επενδύει πάνω στην γνώμη σου και αυτό σου δείχνει σε τι θέση σε εχει κατατάξει

GREEN FLAG No3: Βόλτα και όχι μπαρ!!Ξεπερνώντας και σπάζοντας όλα τα κλισέ σου προτείνει να πάτε μια βόλτα ,να συζητήσετε, να κάτσετε κάπου ήσυχα και όχι σε κάποιο μπαρ για να μπορέσει να κάνει κάποια επίδειξη με το πόσα ποτάθα κεράσει και μετά να ακολουθήσει η γνωστήσυνέχεια κάνοντας σε πολλές φορές να νιώθεις ότι είσαι υποχρεωμένη για την συνέχεια(!!)

GREEN FLAG No4: Δεν ασχολείται με τίποτα άλλο όταν του μιλάς !Σε κοιτάζει στα μάτια ,ακλουθείτην συνοχή της σκέψης σου και δεν τον απασχολείκανένα κινητό !Εάν έχει αποφασίσει να σου αφιερώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημαμέσα στην μέρα είναι δικό σου και μόνο!

GREEN FLAG No5:Τα κομπλιμέντα τα οποίαχρησιμοποιεί δεν είναι πονηρού περιεχομένου !Έχειπροσαρμόσει τα κομπλιμέντα του πάνω στις ιδιαιτερότητες σου σαν χαρακτήρα και σαν εμφάνιση! Είναι δικά σου και μόνο και δεν αναλώνεται σε χιλιοειπωμένα στερεοτυπικά  λόγια!

GREEN FLAG No6: Αφιερώνει περισσότερο χρόνονα σου λέει πόσο τον γεμίζεις παρά πόσο τον ανάβεις!!Όσο και να μας αρέσει να το ακούμε από τον σύντροφο που έχουμε επιλέξει καλό είναι να λέγεται στιγμές ,δεν θα ασχολούμαστε και συνέχειαμε αυτό!!Τα συναισθήματα που του δημιουργείςέχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και έκταση και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να σου τα εκφράζει!!

Τώρα λοιπόν  ξέρεις και εσύ ,δεν έχεις δικαιολογία!!Μεγαλύτερο GREEN FLAG από το να αντιλαμβάνεται την μοναδικότητα σου ο άλλος δεν υπάρχει! Αφιέρωσε χρόνο για να βρεις λοιπόν αυτό το άτομα και δεν θα χάσεις !Σταμάτα να αναλώνεσαι και να ρίχνεις τα στάνταρ σου για εφήμερες σχέσεις και πρόσκαιρες εμπειρίες !Επένδυσε χρόνο και θα ανταμειφθείς με ποιότητα!

Όπως και να έχει ,με όποιο κόστος να θυμάσαι:LET IT BE GREEN

 

 

Συντάκτρια: Κωνσταντίνα Γκίζη
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *