Στο σημερινό μας άρθρο θα θίξουμε ένα θέμα που δυστυχώς αφορά όλους μας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ενώ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.  Από που να αρχίσουμε, από τις γυναικοκτονιες , τους βιασμούς , τα παράνομα ερωτικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , όπου και να το πιάσει κάποιος το θέμα θα λερωθεί ( επιτρέψτε μου την έκφραση), θα προσπαθήσω με μια ψύχραιμη ματιά και ουδέτερη οπτική γωνία να μιλήσουμε για τα σημεία των καιρών που δυστυχώς ζούμε. Ενώ ξεχωριστή θέση θα δούμε να υπάρχουν οι οπισθοδρομικοί συνάνθρωποι, που ακόμα φοράνε παρωπίδες και λένε το περίφημο << τι γύρευε εκεί; Και δεν ήταν στο σπίτι της; >>

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το 2021 στην χώρα μας έγιναν 15 γυναικοκτονιες, που αν αναλογιστούμε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι κάτω από 11 εκατομμύρια αυτομάτως μας κατατάσσει στην κορυφή αυτής  της μαύρης λίστας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πιο << δημοφιλείς>> λόγοι για αυτές τις δολοφονίες που έγιναν μέσα στα σπίτια των θυμάτων, είναι ότι με πρόσβαλε το θύμα, η ότι δεν ήξερα τι έκανα, ήταν η Κάκια η ώρα και άλλες τέτοιες δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν. Τώρα εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος, δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχουν τέτοιου είδους δολοφονίας; Η απάντηση είναι απλή, φυσικά και γίνονται το ίδιο η και χειρότερες δολοφονίας, απλά τότε ήταν πιο εύκολο να συγκαλυφθεί το γεγονός, τώρα βλέπετε υπάρχει το ίντερνετ που μπορεί μια είδηση να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά, τώρα όλα βγαίνουν στο φως και η δικαιοσύνη καλείται να κάνει την δουλειά της, να κλείσει δηλαδή αυτούς τους ανθρώπους βαθιά μέσα στην φυλακή.

Όμως το 2021 δεν υπήρχαν μόνο δολοφονίες, αλλά και πολλές σεξουαλικές κακοποιήσεις και πολλές καταγγελίες για βιασμούς ακόμα και από πολύ γνωστά πρόσωπα, που έγιναν είτε τώρα η τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δημιουργήθηκε και το κίνημα #metoo με σκοπό να κάνει τα θύματα να μιλήσουν για ότι τους συνέβη χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες, έτσι πολλά στόματα άνοιξαν, τα θύματα πήραν δύναμη και κατήγγειλαν τα φριχτά πράγματα που τους συνέβησαν. Αυτό το κίνημα γνώρισε μεγάλη υποστήριξη από τα social media και έτσι έδωσε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα.

Πάμε όμως και σε αυτό το θέμα που άνοιξε το 2022 και έδωσε τον τίτλο στο σημερινό μας άρθρο, ήταν λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη όπου μια κοπέλα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης,  το θέμα πήρα έκταση μέσω του διαδικτύου , καθώς τις πρώτες μέρες τα μεγάλα κανάλια δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο θέμα λόγο της εμπλοκής στην υπόθεση μελών αρκετά πλουσίων οικογενειών της Ελλάδας. Επειδή η δικαιοσύνη θα αποφασίσει τι ακριβώς έγινε εκείνη την μοιραία νύχτα εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέχρι να βγει η απόφαση είναι να στηρίξουμε την κοπέλα που η ςκέψη μας είναι μαζί τής ( και η καρδιά μας). Όμως ο τίτλος προέκυψε από την αθάνατη ελληνική κοινωνία, που είναι από τα πιο συντηρητικά πράγματα σε αυτό τον πλανήτη, υπάρχουν άτομα σήμερα που μιλάμε ακόμη και νεαρής ηλικίας που λένε η έγραψαν στο ίντερνετ  «καλά τι δουλειά είχε μια κοπέλα σε ένα ξενοδοχείο με αυτά τα άτομα;» αυτό νομίζω είναι και το πιο θλιβερό της υπόθεσης, ότι δηλαδή υπάρχουν μυαλό που αντί να υποστηρίξουν την κοπέλα την δικάζουν κιόλας. Ποια είναι η δική μας απάντηση σε αυτούς; Ότι η κοπέλα πήγε στο ξενοδοχείο γιατί έχουμε δημοκρατία και μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά το όχι είναι όχι σε κάποια πράγματα, δεν έχει δικαίωμα κάνεις να πειράξει έναν άνθρωπο με οποιοδήποτε τρόπο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να πούμε για αυτά τα θέματα που τις τελευταίες ημέρες βγαίνουν στην επιφάνεια, η λίστα δυστυχώς δεν έχει τελειωμό, και μερικές φορές σκέφτομαι εδώ έχει φτάσει η κοινωνία μας ; Είναι τόσο διεφθαρμένη; Και αν είναι υπάρχει τρόπος να την καθαρίσουμε; Νομίζω ότι η μόνη λύση είναι η παιδεία, δεν γίνεται να κάνουμε τα παιδιά μας νταηδες που χτυπάνε κορίτσια και όχι μόνο.. Πρέπει να κάνουμε καλύτερα παιδιά να κάνουμε καλύτερους ανθρώπους. Μόνο έτσι θα σώσουμε την κοινωνία μας που ολοένα κατρακύλα προς τα κάτω. Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουμε και τις στηρίζουμε απόλυτα, επίσης σε όλους αυτούς που λένε «καλά τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει αυτά που τις έκαναν, εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε;»

Η απάντηση μας σε αυτό είναι ΝΑΙ τώρα βρήκε την δύναμη και το θάρρος να το πει χωρίς να φοβάται κανέναν και σε όλες αυτές τις γυναίκες θα είμαστε δίπλα τους.

 

Συντάκτης:  Άνθιμος Γεροχρήστος
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *