Σίγουρα το να υποστηρίζεις μια ομάδα σε εξιτάρει, σε κάνει να νιώθεις ενεργό μέλος, σε χαροποιεί. Το να φανατίζεσαι όμως με μια ομάδα σίγουρα δεν έχει θετικά αποτελέσματα και εκεί είναι που ξεκινάει όλο το κακό. Η οπαδική βία. Φανατικοί φίλαθλοι των ομάδων εξαγριώνονται, φτάνοντας στα άκρα, χωρίς να υπολογίζουν το κακό που μπορούν να προκαλέσουν. Αν η ομάδα τους χάσει, νιώθουν και οι ίδιοι ηττημένοι.

Σύμφωνα με τα γεγονότα των τελευταίων ωρών, που ένα 19χρονο παιδί έχασε την ζωή του από φανατικούς φιλάθλους μιας ομάδας, αντιλαμβανόμαστε το πόσο σοβαρή είναι πλέον η κατάσταση της οπαδικής βίας. Ένα παιδί, το οποίο απλά ήταν διαφορετικής ομάδας, έχασε την ζωή του.

Περιστατικά οπαδικής βίας σημειώνονται συχνά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει 118 επεισόδια, το 2021, εκ των οποίων τα 46 να βρίσκονται μακριά από τον χώρο του γηπέδου είτε με ραντεβού φανατικών οπαδών των ομάδων είτε με βραδινές περιπολίες, ώστε να εντοπίσουν ανυποψίαστα θύματα κυρίως διαφορετικής ομάδας.

Όπως φαίνεται, φανατικοί φίλαθλοι μιας ομάδας, δεν διστάζουν να βιαιοπραγήσουν ενάντια άλλων ατόμων και να προκαλέσουν καταστροφές. Φυσικά, είναι θλιβερό το πόση βία επικρατεί στον χώρο του γηπέδου, που υποτίθεται ότι είναι ένας χώρος, όπου υποστηρίζει την ευγενή άμιλλα και το σεβασμό. Ένας χώρος, στον οποίο άνθρωποι πηγαίνουν για να παρακολουθήσουν την επίδοση της ομάδας τους, μετατρέπεται σε αρένα, όπου προκαλούνται θερμά επεισόδια, παίρνοντας ακόμη και την ζωή κάποιων ανθρώπων.

Το 2022, μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν προχωρήσει κατά πολύ, η ανθρωπιά όμως είναι κάτι που όσα χρόνια και αν περάσουν, σιγά σιγά χάνεται. Ίσως σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι φίλαθλοι μιας ομάδας να μην φανατίζονται και να προκαλούν καταστροφές, που μπορεί να στοιχίσει την ζωή κάποιου και απλά να παρακολουθούν την ομάδα τους αμέτοχοι.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *