Στη σύγχρονη εποχή, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι αρκετές με αποτέλεσμα, οι άνθρωποι να πιέζονται όλο και περισσότερο προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτές. Προσωπικά προβλήματα, οικονομικά προβλήματα και κοινωνικά προβλήματα είναι κάτι που ο καθένας πλέον δύναται να αντιμετωπίσει. Όμως, όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χαρούμενοι.

Όλοι φυσικά θα αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό. Σαφώς, η νέα γενιά είναι πιο επιρρεπής στην ενασχόληση και στην ανάδειξη της καλής ζωής μέσω των social media. Είναι μια μάστιγα πια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προωθούν την άνετη και χαρούμενη ζωή και κανείς δεν εκφράζει τι πραγματικά νιώθει στην οθόνη του κινητού του. Όλοι φαίνονται πως ανταποκρίνεται με χαρά στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η “διαδικτυακή” τους εικόνα είναι αξιοζήλευτη.

Οι φωτογραφίες του κάθε ανθρώπου στα μέσα που διαθέτει, είναι μια πλαστή πραγματικότητα. Όλες οι φωτογραφίες φαντάζουν χαρούμενες και δίνουν την αίσθηση μιας ανεμελιάς. Όλα αποτυπώνονται πια εικονικά, ξεχνώντας να αποτυπώσουν τις στιγμές στην μνήμη τους.

Στα social media ξεχνούν την πραγματική τους ζωή και περιπλανιούνται σε έναν κόσμο άλλο. Εντελώς διαφορετικό, εντελώς εικονικό. Όλοι το κάνουν και όλοι μπορούν να το κάνουν. Το θέμα είναι, τι έχουν να θυμούνται πέρα απ’ την προσεκτική λήψη μιας όμορφης φωτογραφίας.

Οι γενιές πλέον εξελίσσονται και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Στον αντίποδα όμως, οι παλιές γενιές ζούσαν την στιγμή και όχι για την εικονική πραγματικότητα. Έβγαζαν φωτογραφίες και ίσως να μην τους ένοιαζε που θα τις δημοσιεύσουν. Ενίοτε, υπήρχαν στιγμές που όλοι οι άνθρωποι έχουν τις μαύρες τους. Δεν ήταν όμως, μια λυπημένη γενιά με χαρούμενες φωτογραφίες και αυτό ίσως να ήταν το σημαντικότερο πλεονέκτημα.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *