Είναι γνωστό πως η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως “Ημέρα των ερωτευμένων”. Όλοι γνωρίζετε πως την ημέρα αυτή τα ζευγάρια γιορτάζουν τον έρωτά τους και διασκεδάζουν παρέα. Μήπως όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν τα γνωρίζεις;

  1.Από που προέρχεται η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η συγκεκριμένη γιορτή είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αλλά υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι έχει ξεκινήσει με αφορμή μια παλιά ρωμαϊκή γιορτή, που είναι γνωστή ως Λουπερκάλια. Γιορτάζεται 13-15 Φεβρουαρίου και περιλάμβανε σφαγή ζώων και τελετουργία γονιμότητας.

  2. Έρωτας και Αφροδίτη

Το σύμβολο που συνδέεται με την συγκεκριμένη ημέρα είναι το τόξο και το βέλος του Θεού Έρωτα. Ο Έρως ήταν ο θεός της επιθυμίας, γιος της Αφροδίτης.

 3. Χώρες που έχει απαγορευτεί η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Βασισμένες στην ιδέα ότι η «ημέρα των ερωτευμένων» ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ, έξι χώρες απαγορεύουν τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτές είναι: η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

Επιπλέον, η επαρχία Μπέλγκοροντ (Belgorod) στη Ρωσία απαγόρευσε την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου το 2011. Επίσης, το 2013, δύο σχολεία στην Φλόριντα των ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ανταλλαγές δώρων για την συγκεκριμένη ημέρα.

4. Γινγκ- Γιανγκ

Το ευχάριστο, σύμφωνα με έρευνες το 11% των Αμερικάνων παντρεύεται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ενώ το λυπηρό είναι ότι το 56% των γυναικών στην Αμερική χωρίζουν τον σύντροφό τους, εάν δεν λάβουν κάποιο δώρο.

5.Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί

Σύμφωνα με το Guinness World Records,το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί διήρκεσε 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα και το έκανε ένα ζευγάρι Ταϊλανδών, οι Ekkachai Tiranarat και Laksan Tiranarat.

 

 

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *