Στην κοινωνία μας, οι προκαταλήψεις εναντίον ορισμένων  κοινωνικών ομάδων δεν έχουν εκλείψει. Ακόμα και αν θεωρούμαστε μία προοδευτική κοινωνία, κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή, την κοινωνική κατάσταση ή το σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός στη χώρα μας αντιμετωπίζεται ακόμα με μεγάλη προκατάληψη και απόρριψη. Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στερούνται βασικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκονται πάντοτε στο στόχαστρο θρησκευτικών και πολιτικών ομάδων με κηρύγματα μίσους.

Αυτή την αρνητική στάση του μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού, έρχεται να καταπολεμήσει η Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης 11528 Δίπλα σου, ένας οργανισμός που μάχεται για την εξάλειψη των διακρίσεων ενάντια σε κάθε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 11528 Δίπλα σουαποτελεί την πιο έγκριτη στην Ελλάδα για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και εκείνη που προτίμησαν πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί και ΛΟΑΤΚΙ έφηβοι την προηγούμενη χρονιά. Σε κάθε τηλεφώνημα απαντούν αποκλειστικά εξειδικευμένοι ψυχολόγοι οι οποίοι δίνουν επιστημονικά καταρτισμένες απαντήσεις σχετικά με θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για κάθε άνθρωπο που θέλει να μιλήσει ελεύθερα και ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό σε έναν ειδικό (η τηλεφωνική επικοινωνία υφίσταται καθημερινά από τις 12:00 μέχρι τις 18:00.

Η Γραμμή λειτουργεί με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και στοχεύει στην αποπαθαλογιοποίηση των διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών όπως και στην εξάλειψη των προκαταλήψεων εις βάρος τους. Μάχεται για την παραβίαση βασικών δικαιωμάτων με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό και παρέχει ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή Skype. Βασικό μέλημα είναι η καταπολέμηση της έωλης προκατάληψης πως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα δε θα μπορούν να έχουν μία ευτυχισμένη ζωή, να δημιουργήσουν οικογένεια ή να πετύχουν επαγγελματικά.

Είναι πάντοτε σημαντικό να παίρνονται πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την ελάφρυνση της ήδη υπάρχουσας επιβαρυμένης θέσης κοινωνικών ομάδων, όπως και στην πάταξη των διακρίσεων με αφετηρία το σεβασμό στον άνθρωπο και την προσωπικότητά του. Γιατί είναι κάποιος πάντοτε… ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ…

 

 

Συντάκτρια: Μαρία Σκαμπαρδόνη
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *