Το συγκεκριμένο σύνδρομο έχει πάρει το όνομά του από το γνωστό σε όλους παραμύθι και σχετίζεται με την δυσάρεστη ζωή μιας γυναίκας που ταυτίζεται με την ζωή της πρωταγωνίστριας του παραμυθιού. Η ζωή της άλλαξε ριζικά, όταν σε μια εκδήλωση γνώρισε έναν πρίγκιπα. Τα βάσανα τελείωσαν και συνεπώς ένα καλύτερο μέλλον χαράχτηκε μπροστά της.

Στην καθημερινότητα, πολλές είναι οι γυναίκες που περιμένουν έναν πρίγκιπα να τις βγάλει από την “φρικτή” πραγματικότητα και να τις σώσει. Εκ πρώτης όψεως, θα πει κανείς ότι αυτό που φοβούνται είναι η ιδέα της ανεξαρτησίας αλλά αν σκεφτεί κανείς πως πολλές γυναίκες εξαρτώνται από το ανδρικό φύλο;

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μπροστά στην ιδέα της ελευθερίας δειλιάζουν και το αίσθημα του φόβου φανερώνεται. Η ελευθερία σαφώς είναι αυτονόητη, σε βοηθά να χτίσεις τα θεμέλια των δικών σου προσωπικών αξιών και ηθικών κανόνων. Μια ελεύθερη γυναίκα, ανεξάρτητη είναι ταυτόχρονα και αυθεντική.

Το γυναικείο φύλο πρέπει να μάθει να ζει μόνο του. Να μην εξαρτάται από κανέναν και να προστατεύεται από τον ίδιο του τον εαυτό. Ίσως να ζει υπό την προστασία των άλλων, γιατί έτσι έμαθε από την παιδική ηλικία. Η ανάγκη για μια αλλαγή ονομάζεται εσωτερική απελευθέρωση.

Γνωρίζετε τον “Φυλετικό Πανικό”;

Ο όρος ερμηνεύτηκε από την Κολέτ Ντόουλινγκ και έχει να κάνει με τον φόβο της γυναίκας σχετικά με την ανεξαρτησία, αφού ταυτίζονται με το ανδρικό φύλο. Επιλέγουν τον ρόλο της μητέρας, ώστε να βρούνε ξανά την χαμένη τους θηλυκότητα. Η “Ψυχαναγκαστική Μητρότητα” είναι ένα υποκατάστατο προκειμένου να δρούνε μέσα στον κόσμο. Ενώ τα βήματα πρέπει να γίνονται προς τα εμπρός, γίνονται προς τα πίσω, αυτή τη φορά με την δικαιολογία της μητρότητας. Υπάρχουν και οι αντιφοβικές γυναίκες που είναι διατεθειμένες να στερηθούν τα πάντα, να υπομείνουν τα πάντα, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλό τους τον φόβο για ανεξαρτητοποίηση.

Έχει διαπιστωθεί πως η ανεξαρτησία είναι συνδεδεμένη με την επιτυχία και την ευτυχία και δεν είναι λανθασμένο. Πολλές φορές είναι ο φόβος αυτός που κάνει τις γυναίκες να δειλιάζουν μπροστά στους στόχους τους και η πλαστή ευτυχία βρίσκεται για άλλη μια φορά στη γωνία και τις περιμένει. Επιθυμούν ασυνείδητα την ανάγκη τους για εξάρτηση. Υπάρχει όμως ακόμη τρόπος να ξεφύγουν όλες από αυτό, αρκεί να το θέλουν πραγματικά.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *