Όσοι είναι σωματικά ελκυστικοί είναι πολύ πιθανό να μην τα πάνε καλά με τις μακροχρόνιες σχέσεις καθώς και σε περίπτωση που μπούνε σε κάποια σχέση, αυτή ίσως τελειώσει γρηγορότερα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες αυτό ονομάζεται “beauty premium” και έχουν καταγράψει τις επιπτώσεις του εδώ και λίγο καιρό. Οι “όμορφοι” άνθρωποι δεν είναι αρεστοί μόνο στο σχολείο, στον χώρο, όπου εργάζονται και στις εξόδους τους καθώς χάρη στην ομορφιά τους – η οποία είναι πάντα υποκειμενική- ίσως να κερδίζουν χρήματα από αυτό, όπως για παράδειγμα το μοντελινγκ ή απλά να κάνει το “όμορφο” άτομο δημοφιλές. Μια νέα έρευνα όμως έρχεται και αποδεικνύει πως υπάρχουν και αρνητικά.

Οι ελκυστικοί άνθρωποι είναι πιθανό να καταλήξουν στον χωρισμό, διότι δεν είναι σε θέση να δώσουν περισσότερα πράγματα, ώστε να διατηρήσουν την σχέση τους. Τα άτομα που συμμετείχαν σε μια τρίτη έρευνα, τα μισά από τα οποία βρίσκονταν σε σταθερές σχέσεις, έπρεπε να αξιολογήσουν ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα άτομα που ήταν πιο όμορφα και σε σχέση, έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το άτομο του άλλου φύλου που τους παρουσιάστηκε. Αυτό, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για την σχέση, αφού τα συγκεκριμένα άτομα παρουσιάζουν ένα αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικούς συντρόφους.

«Η εξωτερική ομορφιά, σου δίνει περισσότερες επιλογές για μια εναλλακτική πρόταση σχέσης».

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *