Ακόμη και στη σκέψη ενός ταξιδιού, η διάθεσή μας αλλάζει και η λαχτάρα για κάτι νέο είναι έντονη. Ποιος δεν θα απολάμβανε ένα ταξίδι κάπου που δεν έχει πάει ή σε έναν προορισμό που ήδη ονειρεύεται; Η αυτοανακάλυψη και η εξερεύνηση ενός καινούριου πολιτισμού είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι, που δεν τους ευχαριστεί ένα ταξίδι αλλά η άνεση στο σπίτι τους είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτούς.

Τα τελευταία χρόνια, η μείωση των τιμών, επιτρέπουν σε όλο και περισσότερα άτομα να κυκλοφορούν σε όλα τα μέρη του πλανήτη ενώ ένας ακόμη λόγος που οι άνθρωποι ταξιδεύουν φαίνεται να είναι οι ταινίες ή σειρές, όπου ταξιδεύεις νοητά σε κάποια μέρα, τα οποία ανυπομονείς να επισκεφτείς και από κοντά.

Ένα ταξίδι μπορεί να προκαλέσει τόσο ψυχολογικά όσο και συναισθηματικά οφέλη σε έναν άνθρωπο. Αλλάζοντας παραστάσεις, ανακαλύπτοντας νέα στοιχεία, ένας άνθρωπος μπορεί να ευεργετηθεί.

  1. Μείωση στρες και άγχους

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι απαιτήσεις και γενικότερα οι υποχρεώσεις σε βάζουν στο τρυπάκι ενός συνεχούς άγχους, αγνοώντας τις απολαύσεις της ζωής. Ωστόσο, ένα ταξίδι σε “βγάζει” για λίγο από την ρουτίνα και σε αποσυνδέει για λίγο από το μόνιμο αυτό άγχος. Εστιάζεις στο παρόν και ξεχνάς για λίγο εκείνα που σε απασχολούν.

2. Καλύτερη διαχείριση προβλημάτων

Είναι πιθανό να χαθείτε στους δρόμους που δεν γνωρίζετε, να πηγαίνετε με σωστό χρόνο στους χώρους και να επικοινωνείτε με ντόπιους που δεν μιλούν τη γλώσσα σας. Συνοπτικά, σε όλη την οδύσσεια θα πρέπει να λύσετε αρκετά προβλήματα και περίπλοκες καταστάσεις που θα προκύψουν και αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε αυτή την ικανότητα. Θα ζήσετε λοιπόν καταστάσεις, που θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις και να λύσετε προβλήματα.

3. Αύξηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων και κοινωνικότητας 

Τα ταξίδια σας δίνουν την ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους, να γνωρίσετε τον τρόπο που ζούνε. Είναι πολύ πιθανό σε ένα άγνωστο μέρος να μιλήσετε με άτομα που δεν γνωρίζετε και με τον τρόπο αυτό να αναπτύξετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες.

4. Διεύρυνση των οριζόντων 

Ένα ταξίδι είναι το μόνο σίγουρο πως θα ανοίξει το μυαλό σου. Θα απαλλαγείς από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις καθώς θα συνειδητοποιήσεις πως πολλά πράγματα που λέγονται για άλλους πολιτισμούς, ίσως να είναι αβάσιμα.

 5. Ένα ταξίδι σας κάνει πιο ευτυχισμένο

Οι διάφορες ορμόνες ευτυχίας, όπως οι ενδορφίνες, αποδεσμεύονται όταν βρίσκεται κανείς μακριά από το σπίτι του χωρίς οικογενειακές και εργασιακές υποχρεώσεις.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *