Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής επισημαίνει πως μετά τον θάνατο των τριών παιδιών, θα πρέπει να συζητηθεί η ιατροδικαστική διαδικασία και τυχόν παραλείψεις, «γιατί οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ότι θα λάβουν τις απαντήσεις που πρέπει».

Ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι και οι δυο θάνατοι των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, όπως προκύπτει.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στα προς διερεύνηση παιδιά, και ιδιαίτερα του βρέφους, έχουμε ξεκάθαρα αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας, δηλαδή ουσιαστικά ο θάνατος επήλθε από ανοξυγοναιμία που η πρώτη της εκδήλωση είναι στον εγκέφαλο. Ο μηχανισμός έλλειψης οξυγόνου είναι δεδομένος». Δήλωσε ,ακόμη, ότι στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας της Ίριδας υπήρξε πληγή καθώς και ένα πανάκι με αίμα, το οποίο επιβεβαίωσε και η θεία του παιδιού.

Όσον αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι το παιδί βασανίστηκε αρκετά, έχοντας πολλαπλά επεισόδια σύμφωνα με την κλινική της πορεια, η οποία έχει καταγράφει.

«Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι η αιτία θανάτου. Ο κάθε κατηγορούμενος μπορεί να έχει κάποια θέση. Για τα προηγούμενα επεισόδια μπορούν να εκφραστούν εκτιμήσεις, αλλά όχι βεβαιότητα, αν δηλαδή δινόταν σιγά σιγά η κεταμίνη, αν και δεν είναι κρίσιμο για την υπόθεση», πρόσθεσε.

Πηγή:skai.gr
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *