2022: Η τεχνολογία είναι κυρίαρχο στοιχείο. Η ζωή βρίσκεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι διασκεδάζουν περίεργα πια, μέσα από τις οθόνες των κινητών τους. Μα πως; 

Περίεργη η νέα εποχή σου λένε, “ζήσε το σήμερα” όμως, ακούς από παντού. Πολλοί, βέβαια, ζηλεύουν τις προηγούμενες δεκαετίες. Μια ζωή γεμάτη μουσική, χορό, αυθεντική διασκέδαση και φλερτ και πιο ειλικρινείς και άρτιες σχέσεις. Τα περίεργα, χρωματιστά ρούχα, η περίεργη μόδα, τα  “κουλ” καλοχτενισμένα μαλλιά είναι μερικά στοιχεία που όσοι έζησαν σίγουρα δεν θα ξεχάσουν.

Τότε που εκτιμούσαν κάθε χαρά της ζωής και δεν ζούσαν για αυτό το ένα παραπάνω λαικ, που θα άλλαζε την ζωή τους. Τότε που η νεολαία βρισκόταν σε άλλα καλούπια, διασκέδαζε πιο δυναμικά, πιο ελεύθερα, πιο όμορφα. Έβλεπες ζωντανές πόλεις, χωριά. Γεμάτα πλατείες και πάρκα με ανθρώπους που ζούσαν την ανεμελιά της εποχής τους, χωρίς να αγκαλιάζουν σφιχτά τα κινητά και να καραδοκούν για το επόμενο ποστ στα μέσα.

Διαφορετικές ταινίες, μουσική και φυσικά ιστορίες. Τόσο όμορφες ιστορίες, που τις ζηλεύει κανείς. Αθώες ιστορίες αγάπης, καντάδες, αφιερώσεις στην ραδιοφωνική εκπομπή στο ταίρι τους, ηχογραφήσεις τραγουδιών σε κασέτες. Θα πει κανείς, τι όμορφο έχει αυτή η εποχή; Κάποιος άλλος θα απαντήσει: Την αυθεντικότητα.

Ίσως μια λέξη που θα χαρακτήριζε την εποχή εκείνη είναι η λέξη “ρίσκο”. Οι άνθρωποι τότε διεκδικούσαν, πάλευαν, χωρίς να κρύβονται στην ασφάλεια μιας μικρής οθόνης. Χιλιάδες γράμματα νεαρών αντικαταστάθηκαν με στιφά μηνύματα στο instagram. Το χάζι ατελείωτων ωρών έγινε χορός στα κλαμπ.

Ζούσαν για τις βόλτες. Τις βόλτες στις παραλίες, στα βουνά, στις πλατείες, στα γήπεδα. Ζούσαν για τον ενθουσιασμό των στιγμών, μικρών πραγμάτων που σήμερα δεν έχουν καμιά ουσία πια, γιατί η εποχή αυτή τα έχει όλα δεδομένα. Ζούσαν οι ίδιοι για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σήμερα, ο ενθουσιασμός είναι ανύπαρκτος, το “τώρα” στεγνό. Δεν ζεις απλά υπάρχεις. Ακούς ιστορίες άλλων εποχών ίσως και ταξιδεύεις. Οι άνθρωποι των εποχών εκείνων έχουν να θυμούνται τόσα πράγματα από την εποχή εκείνη. Θυμούνται διασκέδαση, όνειρα, στόχους, ζωντάνια και ενθουσιασμό. Ίσως να ζήλευε κανείς την εποχή τους. Ίσως να ξέρουν και οι ίδιοι πως κάτι τέτοιο δεν θα ζήσουν ξανά ούτε αυτοί που έμειναν πίσω.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *