Η Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας ή η λεγόμενη γιορτή της μητέρας, πρόκειται για μια κινητή εορτή και είναι η μέρα η οποία τιμούμε τις μανούλες όλου του κόσμου ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας, φυλής. Όλες οι μανούλες είναι ηρωίδες για τα μάτια των παιδιών τους. Παλεύουν για το καλύτερο, στηρίζουν τα παιδιά τους σε κάθε χαρά και λύπη, είναι εκεί για να τα σηκώσουν όταν πέφτουν. Η συγκεκριμένη γιορτή λοιπόν, είναι ο επίσημος εορτασμός, σαν μια μικρή υπενθύμιση για την αμέριστη αγάπη.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η γιορτή της μητέρας είναι κινητή εορτή και στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Για το 2022 η γιορτή της μητέρας πέφτει την Κυριακή 8 Μαΐου, ενώ υπάρχουν χώρες που έχουν ορίσει δικές τους ημερομηνίες εορτασμού της γιορτής. Στην Αγγλία του 1600 εμφανίζεται η “Mothering Sunday” και γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής.

Η πρώτη αναφορά για την “Γιορτή της Μητέρας” έγινε στην Αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη, σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά έπειτα στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου που δοξάζεται ως η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Αυτή την ημέρα, φρόντισε να δείξεις ευγνωμοσύνη και αγάπη προς το πρόσωπο της μητέρας σου. Είναι αυτή που πάντα θα είναι εκεί για σένα, όταν κανένας άλλος δεν θα είναι. Θα κάνει το σκοτάδι σου φως και την χαρά σου λύπη. Θα σου δείξει τον δρόμο, όταν χαθείς. Θα σε σηκώσει όταν πέσεις. Μην ξεχάσεις αυτή την ένδειξη αγάπης. 

 

 

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *