Ο Νόμος της Έλξης λέει: “Όταν επιθυμείς κάτι με όλη σου την καρδιά αυτό θα έρθει σε εσένα χωρίς ιδιαίτερο κόπο”.

Τι είναι τελικά ο Νόμος της Έλξης;

Στην πραγματικότητα, ο Νόμος της Έλξης είναι σαν αυτό που επιθυμείς να γίνεται δικό σου ή να έρχεται σε σένα. Τις περισσότερες φορές, αυτό που θες έρχεται σε σένα μέσα από τις δικές σου κινήσεις, οι οποίες επειδή θα είναι ασυνείδητες και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, θα έχεις την εντύπωση πως αυτό που θέλεις έρχεται σε σένα, αφού το θέλεις πολύ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις που όντως κάτι καλό έρχεται σε σένα χωρίς προσπάθεια, αρκεί να μην το αποτρέψεις να συμβεί. O νόμος της έλξης θεωρείται “ψευδοεπιστήμη” αφού δεν υπάρχουν εμπειρικά τεκμηριωμένα στοιχεία.

“Έλκεις ό,τι ζητάς”

Πολλοί το πιστεύουν, πολλοί πάλι όχι, ότι ο νόμος της έλξης έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Κάποιες φορές έλκουμε ότι εμείς ζητάμε, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Όπως μάθαμε από το γνωστό απόφθεγμα του Πάουλο Κοέλιο στον Αλχημιστή: ” όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”. Κάθε κατάσταση, κάθε άνθρωπος και κάθε συναίσθημα που έρχεται στην ζωή σου περνάει απ’ την απόκριση των δονήσεων που εκπέμπεις εσύ ο ίδιος.

Έλκεις, λοιπόν, ό,τι ζητάς, ό,τι είσαι, ό,τι θέλεις. Πως συμβαίνει αυτό; Όταν είσαι έτοιμος να φέρεις κάτι κοντά σου, μέσω των αποφάσεών σου (συνειδητών η μη) κάνεις ό,τι μπορείς για να το πραγματοποιήσεις. Κάνεις επίπονη προσπάθεια μέχρι να επιτύχεις τον στόχο σου. Συνεπώς, δεν μιλάμε για τύχη αλλά για τόλμη, επιθυμία και προσπάθεια. Μπορείς να έχει οτιδήποτε ζητάς στη ζωή, απλώς γνωρίζοντας το τι θέλεις και πιστεύοντας στην ουσία πως μπορείς να το έχεις. Να ξέρεις τι θέλεις, να αντιλαμβάνεσαι το τι νιώθεις και να επιθυμείς ισχυρά.

Ποτέ όμως, να μην ξεκινάς μια νέα διαδρομή, χρησιμοποιώντας τον ίδιο δρόμο, ο οποίος σε έβγαλε σε αδιέξοδο. Να ονειρεύεσαι, να επιμένεις και να προσπαθείς σαν να μην υπάρχει αύριο μέχρι η επιθυμία σου να γίνει η πραγματικότητα.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *