Τα λουλούδια αποτελούν μεγάλη πηγή διάθεσης και ίσως κανείς να μπορούσε να τα χαρακτηρίσει ποίηση της αναπαραγωγής. Τα λουλούδια φτιάχνουν από μόνα τους τον δικό τους πλανήτη, όπου πάνω εκεί μπορούνε να ανθίζουν, να ευωδιάζουν. Ένα είδος καλαισθησίας και συμβάλουν αισθητά στην ψυχολογία ενός ατόμου. Δεν υπάρχει “γιατί” στα λουλούδια. Ανθίζουν χωρίς λόγο, χωρίς γιατί. Δεν ασχολείται με το ποιος το κοιτάει. Ανθίζει μόνο του.

Σου αρέσουν τα λουλούδια και θέλεις να μάθεις τι προσφέρεται σε ποια περίσταση; Μάθε εδώ!

Delphinium (Δελφίνιουμ)

Μεγαλοπρεπές λουλούδι, το οποίο συμβολίζει την ζέστη και την ανοιχτή καρδιά. Η ελληνική λέξη “Dolphin” σημαίνει Δελφίνι. Η εικόνα σε ξεγελά, καθώς φαίνεται αρκετά ευαίσθητο, πρόκειται όμως για ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό.

Η Ανεμώνη

Το φυτό, Ανεμώνη, δεν είναι τυχαίο που συμβολίζει την εγκατάλειψη και την προσμονή αλλά και το εφήμερο, αφού λέγεται ότι ξεπήδησε από τα δάκρυα της θεάς Αφροδίτης, όταν θρηνούσε για τον Άδωνη.

Ροδακινί Τριαντάφυλλο

Αν θέλετε να κλείσετε μια συμφωνία θα επιλέξετε τα ροδακινί τριαντάφυλλα και αν θέλετε να μοιραστείτε την αισιοδοξία σας θα προσφέρετε χρυσάνθεμα, ενώ το πιο αφροδισιακό άνθος θεωρείται το Ερύνγκιουμ (Eryngium) με το χαρακτηριστικό μπλε μεταλλικό χρώμα και το ακανθώδες φύλλωμα.

 

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *