Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή (13/05), ένας 14χρονος έβαλε τέλος στην ζωή του στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή των Πατησίων. Συγκεκριμένα, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του, από τους γονείς του, οι οποίοι κάλεσαν το ασθενοφόρο. Ωστόσο, ήταν αργά για το παιδί, το οποίο είχε ήδη χάσει την ζωή του.

Τι είναι το “Blackout Challenge”;

Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κοντινών προσώπων του 14χρονου, το παιδί ίσως να συμμετείχε στο “Blackout Challenge” ή αλλιώς “Πρόκληση συσκότισης” , ένα επικίνδυνο παιχνίδι στο Tik tok, όπου οι παίχτες καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον ίδιο τους τον εαυτό μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να αναρτήσουν το βίντεο στο Tik tok.

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι επιβάλλει την σκόπιμη διακοπή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, αναπνέοντας πολύ γρήγορα μέχρι λιποθυμίας. Ειδικοί επισημαίνουν ότι όλο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και πρόκειται για κάτι χειρότερο από το κράτημα της αναπνοής –άλλωστε το νευρικό σύστημα αντιδρά σε αυτό και σε αναγκάζει να πάρεις ανάσα, καθιστώντας αδύνατο να κρατήσεις την αναπνοή σου. Αν και οι διακοπές οξυγόνωσης που φαίνονται στα βίντεο μοιάζουν να ανακτώνται γρήγορα, υπάρχει κίνδυνος να επιφέρουν μόνιμες βλάβες.  Αυτή η επικίνδυνη “τάση” σκοπό της έχει τα like στα Μέσα και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα του Tik tok, όπου διάφορες τάσεις γίνονται γνωστές, κάνοντας πολύ εύκολα τον γύρο του διαδικτύου.

Παρά την αναφορά ότι δεν έχει έως τώρα σημειωθεί περιστατικό στην χώρα μας, που να αφορά τραυματισμό ή θάνατο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα εξεταστεί το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου καθώς και τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Μάλιστα, η εισαγγελέας πρωτοδικών ξεκινά κατεπείγουσα έρευνα για το εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Εφίσταται μεγάλη προσοχή στους γονείς, αφού έπειτα από πληροφορίες, που έχουν έρθει στην επιφάνεια, η συγκεκριμένη πρόκληση λειτουργεί αρχικά, με το να πάρει το άτομο μία πολύ βαθιά ανάσα που να γεμίσουν οι πνεύμονες του με οξυγόνο. Στη συνέχεια το άτομο κρατάει την αναπνοή του, κόβοντας την ροή οξυγόνου τελείως, σε τέτοιο βαθμό, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης πρόκλησης του TikTok. Δεν είναι επίσης, λίγα τα παιδιά που χρησιμοποιούν κορδόνια για να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *