Το self love έχει να κάνει με την προσοχή που δίνεις στον εαυτό σου καθώς και με τον χρόνο που παίρνεις για σένα. Ωστόσο, καθόλου δύσκολο δεν είναι να το χρησιμοποιεί κανείς ως μια δικαιολογία, η οποία εκπέμπει μια τοξικότητα και επηρεάζει όχι μόνο εσένα αλλά και τους άλλους ανθρώπους γύρω σου. Ας δούμε λοιπόν, πότε η υπερβολική ενασχόληση με τον εαυτό σου μπορεί να είναι τοξική:

Όταν πληγώνει άλλους

Το να αφιερώνεις 30 λεπτά την ημέρα, ώστε να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να αντιληφθείς τις ανάγκες που έχεις σαν άνθρωπος, φυσικά και δεν είναι κατακριτέο και κακό. Είναι σημαντικό όμως να προσαρμόζεσαι στην πραγματικότητα και να έχεις προτεραιότητες. Φυσικά και θα ήταν ωραίο να απολαύσεις ένα καυτό αφρόλουτρο και έπειτα ένα ποτήρι κρασί. Τι γίνεται όμως αν τα παιδιά σου περνούν μια δύσκολη μέρα; Εάν κάποιο οικείο πρόσωπο χρειάζεται την βοήθειά σου; Το ποτήρι κρασί μάλλον θα περιμένει.

Όταν υποβόσκει ο εγωισμός

Όταν το self love είναι εγωιστικό, γίνεται αυτόματα και τοξικό. Δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματα των άλλων ανθρώπων γύρω σου, βάζοντας πρώτα τον εαυτό σου. Το self care δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία αλλά ένας τρόπος να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου. Να είσαι ειλικρινής με τους γύρω σου και να δίνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να εξελίσσεται.

Η τοξική θετικότητα

Είναι εντάξει να μην είναι όλες οι ημέρες το ίδιο καλές. Σίγουρα, θα υπάρξουν και δύσκολες μέρες. Αναγνώρισε τα αρνητικά σου συναισθήματα εκτός από τα θετικά σου και δώσε στον εαυτό σου χρόνο να τα επεξεργαστεί και έπειτα να τα διαχειριστεί ορθά.

Συνεπώς, η αγάπη για τον εαυτό σου κάνει καλό και σε εσένα όσο και στους γύρω σου. Βάλ’ το στην καθημερινότητά σου και σίγουρα δεν αποτελεί μια αρνητική συμπεριφορά ή μια δικαιολογία.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *