Κάποιες τροφές επιδρούν στην ψυχολογία των νέων περισσότερο απ’ ότι των ενηλίκων, όπως έδειξε έρευνα της Νέας Υόρκης και μας παροτρύνει να χρησιμοποιήσουμε τα νέα δεδομένα για δικό μας όφελος. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές;

Το κόκκινο κρέας

Για τους νέους, έως και 30 χρονών, τα πουλερικά έχουν μεγάλη επίδραση στην διάθεση, αφού τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης αυξάνονται ραγδαία. Απ’ την άλλη μεριά, οι τροφές που ανεβάζουν την επίδραση των μεγαλύτερων είναι τα φρούτα και τα λαχανικό, κάτι που μας είναι ήδη γνωστό. Ο λόγος είναι ότι η δομή του εγκεφάλου δεν είναι όμοια σε κάθε ηλικία, έτσι, τα οφέλη μπορούν να γίνουν αισθητά σε διαφορετικό βαθμό ανά ηλικία.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα η αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας μέσα σε 2 εβδομάδες. Μια άλλη μελέτη πάλι έδειξε ότι η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Κινόα

Υπάρχει λόγος που η κινόα έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Ένα φλαβονοειδές που εντοπίστηκε σε αυτή την υπερτροφή, η κουερσετίνη, έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα.

Στρείδια

Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου έχουν συνδεθεί με άγχος. Για να διατηρήσετε την ηρεμία σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως τα στρείδια.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *