Η Κυριακή παρ’ όλο που είναι μια μέρα ξεκούρασης για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν παύει να λέγεται και μια καταθλιπτική μέρα. Όλοι ξέρουν ότι συμβαίνει, πολλοί όμως δεν γνωρίζουν το γιατί. Σε πολλούς συμβαίνει, οπότε δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε το 2012, διαπιστώθηκε, ότι το 78% των εργαζομένων το βράδυ της Κυριακής αισθάνονται μια θλίψη. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που πριν πολλά χρόνια, ο ψυχολόγος Sandor Ferenczi έγραψε ένα επιστημονικό έγγραφο, στο οποίο σημείωνε ότι, οι ασθενείς του είχαν χειρότερα συμπτώματα την τελευταία ημέρα του Σαββατοκύριακου.

Γιατί όμως την Κυριακή;

Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στα παιδιά, που σηματοδοτεί το τέλος του ξέφρενου Σαββατοκύριακου και η αρχή μιας νέας εβδομάδας στο βαρετό σχολείο αλλά και στους ενήλικες, οι οποίοι από την Κυριακή σκέφτονται την επιστροφή στην εργασία και στα άγχη. Φυσικά και είναι κουραστική αυτή η επιστροφή και ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σπίτι; Αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα δεν αλλάζει. Υπάρχουν όμως μερικά πράγμα που μπορείς να κάνεις και να αλλάξεις αυτό το συναίσθημα.

  • Κάντε κάτι διασκεδαστικό το απόγευμα της Κυριακής

Μην αφήνετε το σπίτι να σας πάρει με το μέρος του και φροντίστε να κάνετε πράγματα εκτός σπιτιού το απόγευμα της Κυριακής. Ένας περίπατος στη φύση, μια βόλτα με το ποδήλατο ή ένας καφές είναι αρκετά, ώστε να κρατήσουν μακριά σας την μελαγχολία της Κυριακής.

  • Σκεφτείτε όμορφα πράγματα

Φυσικά και είναι δύσκολο να σκεφτείτε άλλα πράγματα πέραν της δουλείας που πρόκειται να ξεκινήσετε την επόμενη μέρα αλλά κάνοντας όμορφες και θετικές σκέψεις που κάνατε ή που μπορείτε να κάνετε κατά την διάρκεια της εβδομάδας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

  • Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να χαλαρώσετε

Μην πιέζετε τον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα που σας προκαλούν άγχος και ειδικά τις Κυριακές. Προσπαθήστε να είστε χαλαροί, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική ή δείτε την αγαπημένη σας ταινία και η Δευτέρα θα μοιάζει πιο όμορφη.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *