Τι πιο ενοχλητικό υπάρχει, τους καλοκαιρινούς μήνες, από την ύπαρξη των κουνουπιών; Τα κουνούπια πέρα από ενοχλητικά, με το τσίμπημά τους μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, η οποία είναι γνωστή ως σύνδρομο Skeeter.

Το σύνδρομο Skeeter είναι μια πάθηση που αναγνωρίζεται από την ιατρική κοινότητα και καταγράφηκε για πρώτη φορά σε μια μελέτη το 1999 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology. Η μελέτη περιέγραψε πέντε κατά τα άλλα υγιή παιδιά 2 έως 4 ετών που στάλθηκαν σε κλινική αλλεργιών αφού διαγνώστηκαν από διαφορετικούς γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας με σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος, που αναπτύχθηκε λίγες ώρες μετά από το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Όπως κατέληξαν οι ερευνητές, το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μια αλλεργική αντίδραση στο σάλιο του κουνουπιού.

Το κάθε παιδί εμφάνιζε διαφορετικά συμπτώματα. Το ένα παιδί είναι καλυμμένο το πρόσωπό του με κόκκινα εξανθήματα ενώ το άλλο είχε πρησμένο μάτι για περίπου μια εβδομάδα μετά. Το σύνδρομο Skeeter είναι αρκετά ενοχλητικό αλλά όχι απειλητικό για την ζωή ενός ατόμου.

Τα συμπτώματα είναι πιθανό να διαρκέσουν από 3 έως και 5 ημέρες και ο κάθε ασθενής μπορεί να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ίσως εμφανίσουν έντονη φαγούρα, πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή. Η διάγνωση γίνεται μέσω συμπτωμάτων και όχι μέσω μιας εξειδικευμένης εξέτασης ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία. Συνεπώς, αν νομίζετε ότι έχετε σύνδρομο Skeeter, είναι καλή ιδέα να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *