Μια συνηθισμένη μέρα ;;;

Καλησπέρα σας κύριες και κύριοι , στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα θέμα πολύ ευαίσθητο αλλά δυστυχώς τόσο επίκαιρο που δεν γινόταν να κλείσουμε τα μάτια μας και να πάμε παρακάτω σαν να μην συμβαίνει τίποτα , επίσης είναι χαρακτηριστικό και εξίσου λυπηρό ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό με την αγγλική λέξη bullying , ενώ η ελληνική της μετάφραση είναι ο εκφοβισμός.
Το bullying λοιπόν μπορεί να ξεκινήσει από το σχολείο , από διάφορες παιδικές δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός , από τον στρατό φυσικά ( εκεί ονομάζεται καψόνι , αλλά σαφώς είναι μια μορφή bullying) ενώ και στα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν σημειωθεί τέτοιες συμπεριφορές , με πολύ χαρακτηρίστηκα παραδείγματα , που όπως πιθανώς θα έχετε υποψιαστεί δεν θα αναφέρω ονομαστικά για πολλούς λόγους .
Τι είναι αυτό το διαβόητο bullying; για όποιον δεν το γνωρίζει λοιπόν είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που φέρνουμε ένα άτομο ( που μπορεί να φτάσει σε τρομακτικό σημείο), με χρήση βίας ( σωματικής η λεκτικής ) , φυσικά υπάρχει το γνωστό πλέον πείραγμα η πιο απλά <> . Είναι αυτονόητο ότι δεν στέκει αυτή η δικαιολογία γιατί πολύ απλά όταν κάνουμε πλάκα Πρέπει να γελάμε όλοι μαζί, όχι να γελάνε όλοι με έναν , κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας το βλέπουμε συχνά.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς με την σειρά μας όταν βλέπουμε μια τέτοια κατάσταση να διαδραματίζεται μπροστά μας , μα το προφανές να μιλήσουμε τι άλλο;. Δεν χρειάζεται ούτε αυτοδικία ούτε χρήση βίας γιατί πολύ απλά θα γίνουμε σαν αυτούς που κάνουν το bullying , πρέπει να μιλήσουμε με ανθρώπους που είναι ειδικοί και έχουν την εξουσία να δώσουν τέλος σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση , γιατί σκεφτείτε ότι σήμερα μπορεί να κάνουν bullying σε ένα άτομο που γνωρίζεται , όμως μετά από κάποιο καιρό μπορεί να υποστείτε και εσείς τέτοιες συμπεριφορές , για αυτό πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό.
Όπως είπε και στην αρχή του άρθρου είναι ένα δύσκολο θέμα αλλά δυστυχώς επίκαιρο , επίσης δεν ήθελα να <> κανένα θύμα από όλα αυτά που έχουμε ακούσει η διαβάσει κατά καιρούς . Εννοείται πως όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό το σάιτ καταδικάζουν την βία οποιοδήποτε μορφής , και το μυαλό μας και η σκέψη μας είναι στους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων , και σαν ελάχιστο φόρο τιμής θα τους αφιερώσουμε αυτό το άρθρο με την ελπίδα αυτό θα είναι το τελευταίο άρθρα με θέμα το bullying.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *