Το περπάτημα, όπως είναι σε όλους γνωστό, ωφελεί την σωματική σου υγεία. Ήξερες όμως, ότι μια απλή βόλτα μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή σου και να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα από πριν;

Οι ειδικοί γιατροί και personal trainers, λένε πως ακόμη και 20 λεπτά την ημέρα περπάτημα, αρκούν προκειμένου να βελτιωθεί η σωματική σου υγεία, αφού το περπάτημα δεν αποτελεί μόνο τρόπο εκγύμνασης αλλά και μια “συμβατή” δραστηριότητα, η οποία βελτιώνει την ψυχολογία σου.

Με το περπάτημα λοιπόν, αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό ενώ τα επίπεδα του στρες, του θυμού και της κόπωσης μειώνονται αισθητά. Δημιουργεί γενικά μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης σε σημείο που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης. Αν η άσκηση γίνεται σε ανοιχτό χώρο, σε πάρκο, κοντά σε θάλασσα ή γενικά στη φύση, τα οφέλη στην υγεία μας είναι ανεκτίμητα, αφού η ενέργεια που αποκτούμε είναι σχεδόν η διπλάσια. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στην πιεστική καθημερινότητα.

Ας δούμε μερικά τιπς που θα βελτιώσεις την διάθεσή σου με το περπάτημα:

  • Περπάτησε σε έντονο ρυθμό για να διώξεις τον θυμό σου

Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή στην ζωή σου θα είσαι έτοιμη να εκραγείς από τον θυμό, χωρίς να θέλεις καμία επαφή με άλλον άνθρωπο. Τότε, λοιπόν, μια βόλτα για έντονο περπάτημα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Θα ξεσπάσεις όλα τα νεύρα σου με το γρήγορο βήμα σου και μετά θα δεις πως θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

  • Κλείσε το κινητό σου όταν περπατάς 

Όταν βρίσκεσαι για περπάτημα και το κινητό σου είναι ενεργό, όλο και κάποια στιγμή θα μπεις στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσεις είτε αφορμή θα είναι ένα μήνυμα είτε ένα τηλέφωνο. Ο εγκέφαλός σου θα είναι διαρκώς σε εγρήγορση, επομένως, απενεργοποίησε το κινητό σου και απόλαυσε την διαδρομή σου.

  • Πες “οχι” στις λιγούρες

Σύμφωνα με έρευνες, το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να “νικήσουν” τις λιγούρες αλλά και να διαχειριστούν τον εθισμό τους στην νικοτίνη.

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *