«Φανταστείτε αν οι άντρες αηδίαζαν με το βιασμo, όπως αηδιάζουν με την περίοδο».

Διότι η περίοδος αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία ως κάτι αηδιαστικό βεβαίως, όχι κάτι φυσιολογικό.

Δεν πρέπει να το λες πως έχεις περίοδο αλλά πως «είσαι αδιάθετη», «έχεις τα ρούχα σου», «είναι εκείνες οι μέρες του μήνα» τζιζ κακό να το πεις με το όνομά του.

Οι γυναίκες δίνουν τη σερβιέτα η μία στην άλλη σα να ανταλλάσουν κάτι παράνομο, ώστε να μη φανεί και στο σουπερμάρκετ καλύπτουν τη συσκευασία με άλλα προϊόντα να μην είναι τόσο εμφανής.

Στις διαφημίσεις στην τηλεόραση οι γυναίκες στην περίοδό τους είναι όλες ανέμελες, χαμογελαστές, ευδιάθετες, ανεβαίνουν βουνά, όρη και καταρράκτες, κάνουν σέρφιγνκ , χορεύουν και λάμπουν.

Και φυσικά, δεν κυλάει αίμα αλλά ένα χαρούμενο μπλε υγρό. Σε πολλές χώρες του κόσμου οι γυναικες δεν έχουν πρόσβαση σε είδη υγιεινής, ή ακόμη χειρότερα, θεωρούνται βρώμικες,ανεπιθυμητες και απομονώνονται τις μέρες της περιόδου.

Σήμερα εάν έχεις κράμπες, ζαλάδες, δεν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για να πάρεις άδεια από τη δουλειά σου.

Πάλι θα βάλεις τη μαύρη, φαρδιά σου φόρμα, αλλά οι διαφημίσεις θα δείχνουν γυναίκες με λευκά κολλητά παντελόνια.

We don’t bleed blue.

«I’m a woman, therefore, I bleed.»

Μακάρι να διδάσκαμε στα κορίτσια και στα αγόρια μας από μικρά πόσο φυσιολογικά είναι τα φυσιολογικά και να απενοχοποιούσαμε επιτέλους αυτά από τα οποία όλοι μας έχουμε γεννηθεί.

 

Πηγή: ROSA
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *