Εκτός από τα σημαντικά γεγονότα στην ζωή μας που ενισχύουν το άγχος και τα μικροπράγματα μέσα στην ημέρα μας προκαλούν άγχος. Πολλές φορές όμως, τα αγνοούμε και δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι και αυτά συμβάλουν στην αύξηση του άγχους. Με άλλα λόγια, ονομάζονται και μικρο-μεταβάσεις και συμβολίζουν το τέλος κάτι μικρού και την αρχή κάποιου άλλου. Είναι πολύ μικρά αλλά είναι ο λόγος που ανεβαίνουν τα επίπεδα του άγχους.

Ηλιοβασίλεμα

Οι σκοτεινές σκέψεις έρχονται περισσότερο το βράδυ. Όταν λοιπόν ο ήλιος πέφτει, είναι και πιθανότερο να σκεφτούμε αρνητικά. Σύμφωνα με μία έρευνα, η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη ικανότητας να ελέγχουμε τις αρνητικές σκέψεις που έρχονται, όταν ξαπλώνουμε.

Το τέλος ενός διασκεδαστικού event

Το κλασικό συναίσθημα που έρχεται τη μέρα που επιστρέφουμε από τις διακοπές ή όταν τελειώνει ένα πάρτι στο οποίο έχουμε περάσει φανταστικά. Υπάρχει αυτή η αίσθηση της απογοήτευσης, ακόμα και στην περίπτωση που δεν περάσαμε καλά αλλά είχαμε υψηλές προσδοκίες.

Η παρουσία των ανθρώπων

Μπορεί να είναι οι στιγμές που πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευχάριστοι κοινωνικά, αν και νιώθουμε χάλια, ή όταν προσαρμοζόμαστε σε αυτό που είναι ο άλλος και φερόμαστε ανάλογα με αυτό που περιμένει από εμάς. Όλα αυτά οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση.

Ταυτόχρονες υποχρεώσεις

Δεν είναι πολύ δύσκολο να αγχωθείς αν είσαι καλεσμένη σε δύο γάμους την ίδια μέρα και πρέπει να επιλέξεις ή αν πρέπει να μπεις σε Zoom call ενώ το παιδί σου ξυπνάει κλαίγοντας. Και επειδή η λύση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, το άγχος σου ανεβαίνει κατακόρυφα.

 

Πηγή: jenny.gr
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *