Σαν άνθρωπος, έχουμε δύσκολες μέρες. Κάποιες είναι πιο δύσκολες από άλλες. Κάποιες το σώμα μας πιο κουρασμένο. Κάποιες είμαστε πιο αρνητικοί. Και αυτό είναι εντάξει. Άλλες πάλι το συναίσθημά μας δεν μπορεί να προσδιοριστεί και δεν είναι τόσο έντονο.

Είναι εντάξει. Όλα αυτά είναι εντάξει να συμβαίνουν. Για διάφορους λόγους μέσα στην ημέρα, μέσα στην εβδομάδα, μέσα στον μήνα. Μέρα παρά μέρα η διάθεσή μας αλλάζει, δεν παραμένει ίδια. Το συναίσθημα αλλάζει. Είναι παρόμοιο με τον καιρό, ο οποίος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Έτσι και εμείς οι ίδιοι.

Αντί να κατηγορείς μόνιμα τον εαυτό σου πως δεν θα έπρεπε να νιώθει έτσι, πως δεν είναι χαρούμενος και να τον συγκρίνεις με την προηγούμενη μέρα, σκέψου πως αυτό είναι φυσιολογικό. Μια δύσκολη μέρα σε κάνει να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου, να έρχεσαι πιο κοντά του και να σκέφτεσαι πως ίσως κάποιος άλλος να περνά χειρότερα, να νιώθει χειρότερα και όμως να είναι σε θέση να αγκαλιάσει το συναίσθημά του.

Το να αγκαλιάζεις το συναίσθημά σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Πρωτίστως αποδέξου το, δώσε του την κατάλληλη προσοχή και την κατάλληλη φροντίδα. Μην προσπαθείς να το πνίξεις, να το πετάξεις. Οι χειρότερες μέρες σου είναι ο οδηγός σου για τις καλύτερες.

Αναμετρήσου πόσες φορές ένιωθες χάλια και έγινες πιο δυνατός, ένιωσες πιο δυνατά. Σκέψου πόσα αρνητικά συναισθήματα αναδύουν έπειτα θετικά. Πόσες αρνητικές καταστάσεις έφεραν τελικά κάτι θετικό;

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *