Έχει χαθεί κάθε επικοινωνία. Λίγο η καραντίνα, λίγο τα κινητά, η φάση γίνεται όλο και πιο περίεργη και σαφώς επηρεάζει και τις ανθρώπινες σχέσεις. Πλέον κρυβόμαστε πίσω από την οθόνη του κινητού μας και το να ανταλλάσσουμε μηνύματα μας φαίνεται κάτι. Φοβόμαστε να εκτεθούμε, να έρθουμε σε επαφή με τον άλλον και να κοιταχτούμε στα μάτια.

Ερχόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με έναν νέο ορισμό: Το όνομά του; bluelighting. Συγκεκριμένα, ο όρος αυτός, έχει να κάνει με την επίσημη ονομασία της κατάστασης, όπου η τεχνολογία καταλαμβάνει και επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και διαλύει ίσως σταδιακά κάθε συναισθηματικό δεσμό που αναπτύσσεται. Τα συναισθήματα παγώνουν.

Η Dr. Katherine Hertlein, είναι παγκοσμίως γνωστή ψυχοθεραπεύτρια και ειδική σύμβουλος σχέσεων για την εφαρμογή Blueheart, Μια πλατφόρμα, που στην ουσία λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο για προβλήματα σχέσεων. Κάπως έτσι κι εκείνη αλλά κι εμείς, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι πάει λάθος με την εκάστοτέ μας σχέση και να το διορθώσουμε, πριν να είναι αργά. «Η τεχνολογία μας έχει κλείσει τα μάτια. Μας απορροφά κάθε μέρα λίγο παραπάνω κάθε φορά. Μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματά μας, να τα αγνοούμε και να τα προσπερνάμε, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται.» Η Dr Hertlein, δηλώνει ότι κάπως έτσι αποξενωνόμαστε και διαλύουμε τις σχέσεις μας, πριν καν αρχίσουν, καθώς το συναίσθημα σκοτώνεται πριν καν καλλιεργηθεί, γιατί δεν είμαστε επικεντρωμένοι στον έρωτα, αλλά σε μια άψυχη και μονότονη οθόνη. Και κάπως έτσι έρχεται ο χωρισμός και κάπως έτσι η ζωή μας συνεχίζεται με το κινητό μας στο χέρι, για να μην χάσουμε τα τελευταία γεγονότα και να είσαι “in”.

Βάσει στοιχείων, η λίμπιντο επηρεάζεται από τον νέο αυτό ορισμό του bluelighting. Τα ζευγάρια εκτός του ότι απομακρύνονται μεταξύ τους, ωθούνται και στο εύκολο πορνό, παρά στην ίδια σεξουαλική επαφή. Δηλαδή, μια στιγμιαία απόλαυση με τον εαυτό τους κι εκτόνωση είναι η εύκολη λύση και πλέον πιο συχνή από την προσωπική επαφή που θέλει και περισσότερη προσπάθεια.

Υπάρχουν ζευγάρια που δυσκολεύονται, επίσης, ακόμα και να κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι παρέα με το ταίρι τους, είτε γιατί προτιμούν τη συντροφιά του κινητού τους είτε γιατί έχουν υπερένταση από την παρατεταμένη χρήση αυτού με τα scroll down κι όχι μόνο. Έτσι, εμφανίζεται και η γκρίνια σε μια σχέση, τα παράπονα που δημιουργούνται κι από τις δύο πλευρές.

Τι σου κάνει τελικά η τεχνολογία;

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *