Η εταιρία Lego πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε μια νέα εκδοχή για τα γνωστά παιδικά τουβλάκια, όπου έχουν αποτυπωθεί γράμματα και αριθμοί από το αλφάβητο Braille, ώστε τα παιδιά με τυφλότητα ή περιορισμένη όραση να είναι σε θέση να μάθουν ανάγνωση ταυτόχρονα με το παιχνίδι.

Τα συγκεκριμένα τουβλάκια, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019 σε συνέδριο στο Παρίσι (Sustainable Brands Conference), έχουν τον ίδιο αριθμό στρογγυλών προεξοχών, τα οποία χρησιμοποιούνται για κάθε ένα από τα γράμματα, αριθμούς και σύμβολα στο αλφάβητο. Επίσης, τα τουβλάκια είναι απόλυτα συμβατά και σχεδόν ίδια με τα τουβλάκια ευρύτερης συλλογής της Lego, αφού αναγράφονται και οι συνηθισμένοι αριθμοί και τα γράμματα. Αυτό συμβαίνει, για να μπορούν να ασχοληθούν πιο εύκολα δάσκαλοι, παιδιά και τα λοιπά μέλη της οικογένειας.

Εκμάθηση της γραφής Braille 

Συνολικά υπάρχουν 250 τουβλάκια σε πέντε χρώματα, καλύπτουν ολόκληρο το αλφάβητο, τους αριθμούς από το 0 έως και το 9 καθώς και μια επιλογή αριθμητικών συμβόλων. Η εταιρία πήρε την απόφαση να δημιουργήσει την ιδιαίτερη αυτή μορφή Lego, προκειμένου τα παιδιά με προβλήματα όρασης να αναπτύξουν μια νέα ικανότητα της ανάγνωσης της γραφής Braille.

Η ιδέα για την δημιουργία του συγκεκριμένου προιόντος προτάθηκε για πρώτη φορά από την εταιρία Lego, το 2011 από τον Δανικό Σύλλογο Τυφλών, και μερικά χρόνια αργότερα από το Βραζιλιάνικο Ίδρυμα για τους τυφλούς Dorina Nowill.

Στατιστικά

  • Βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπάρχουν πάνω από 19 εκατομμύρια παιδιά με οπτικές ιδιαιτερότητες στον κόσμο.
  • Το 75% των Ευρωπαίων Ενηλίκων με αναπηρίες όρασης είναι άνεργοι.
  • Περίπου 700.000 παιδιά και νέοι ενήλικες στις Η.Π.Α έχουν οπτικά προβλήματα.
  • 8% των παιδιών με τυφλότητα εξασκούνται στην ανάγνωση Braille.
Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *