Έχετε νιώσει ποτέ να κουράζεστε παρ’ όλο που οι φίλοι σας, σας έχουν συμπεριλάβει στον κύκλο τους; Έχετε νιώσει ποτέ ότι μπορείτε να ανεχτείτε μόνο τον εαυτό σας; Ο συγκεκριμένος όρος περιγράφεται ως “social battery” και είναι αυτός που θα σας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Φυσικά, όλοι λατρεύουμε να περνάμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να κάνουμε πράγματα μαζί όμως έρχεται και η στιγμή που ο μόνος φίλος που θέλουμε είναι ο εαυτός μας και αυτό σίγουρα δεν κάνει κάποιον να χαρακτηριστεί “εσωστρεφή” ή “εξωστρεφή”. Όπως φαίνεται, η ενέργειά μας τελικά λιγοστεύει όταν μας περιβάλλουν άτομα που την απορροφούν. Και ναι, τα άτομα αυτά μπορεί να προέρχονται από τον φιλικό μας κύκλο. Σύμφωνα με την συγγραφέα και ψυχολόγο, Dr Meg Arroll, αυτό έχει να κάνει με τα “social batteries” και το πώς αυτά εξαντλούνται στην καθημερινότητα. Αρκεί να θυμηθείτε τις φορές που νιώθετε ότι μένετε από μπαταρία και είστε στο 1%.

Κανείς θα μπορούσε να την παρομοιάσει με μια κανονική μπαταρία, όπου έρχεται η στιγμή που η ενέργειά της εξαντλείται, ξεμένει. «Όλοι έχουμε από μια τέτοια μπαταρία, η οποία εξαντλείται και επαναφορτίζεται όταν αλληλεπιδρούμε με συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις», εξηγεί η Dr Arroll. «Οι λόγοι που κάποια άτομα μας εξαντλούν περισσότερο από άλλα, έχει να κάνει με ένα σύνολο παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητάς μας, της προσωπικότητάς τους, του είδους του δεσίματος που έχουμε μαζί τους αλλά και του πόσο αγχωμένοι νιώθουμε».

Είναι λογικό όλο αυτό να επηρεάζει τον καθένα ψυχολογικά και λίγο περισσότερα τα άτομα με ευαισθησίες. Εάν νιώθετε άσχημα για μια λέξη που σας είπε κάποιος και αυτό το σκέφτεστε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, εάν είστε απόλυτοι με τον ίδιο σας τον εαυτό ίσως να ανήκετε στην κατηγορία των ευαίσθητων ανθρώπων.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *