Τι είναι ο όρος “fexting”;

Ο όρος “fexting” ακούστηκε για πρώτη φορά από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία σε συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar ανέφερε ότι η ίδια και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνηθίζουν να καβγαδίζουν περιστασιακά μέσω γραπτών μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τη λέξη «fexting» που προκύπτει από την φράση «fighting over text» και ορίζει τον καυγά μέσω μηνυμάτων, που είναι πλέον και ο πιο βασικός τύπους καυγά.

Επηρεάζει τις σχέσεις;

Όλοι έχουμε υπάρξει μέλη μιας διαφωνίας ή ενός τσακωμού άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Οι λόγοι που προκαλούν μια διαφωνία είναι διάφοροι και δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε πιάσει το κινητό μας να εκφράσουμε σε άλλο άτομο τα παράπονά μας. Αυτό δεν συμβαίνει αποκλειστικά στις ερωτικές μας σχέσεις αλλά και στις φιλικές σχέσεις, στις οικογενειακές και κάποιες φορές στις επαγγελματικές.

Ενώ ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να εκφράζουν ό,τι νιώθουν κατά πρόσωπο, άλλοι επιλέγουν ως εύκολη λύση αυτή του κινητού, διότι νιώθουν άγχος και αμφιβολία στην δια ζώσης επικοινωνία ή διότι ένα μήνυμα μέσω του κινητού μπορεί να συνταχτεί πιο συγκεκριμένα και απρόσωπα, με λιγότερο συναίσθημα.  Ωστόσο, το να στηριζόμαστε στην μέθοδο του “fexting” δεν είναι και τόσο ωφέλιμο για τις σχέσεις μας τελικά, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ας δούμε γιατί:

  • Δημιουργούνται παρεξηγήσεις εκεί που δεν χρειάζονται

Δημιουργούνται διάφορες παρεξηγήσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω μηνυμάτων κάποιες λέξεις μπορούν να παρερμηνευθούν και να ληφθούν αλλιώς, οδηγώντας μετέπειτα ίσως σε ένα ακόμη πρόβλημα. Για πολλούς, ο υπερβολικός αριθμός μηνυμάτων δημιουργεί άγχος και ευερεθιστότητα και έτσι δεν επιτυγχάνεται η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ δύο ατόμων.

Ακόμη, μέσω ενός απρόσωπου μηνύματος, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε τον τόνο κάποιου και το χρώμα των λέξεων. Κάποιοι, υπάρχει πιθανότητα να πάρουν ένα κανονικό μήνυμα ως ειρωνικό ή ελλιπές. Όλα τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν δυσαρέσκεια, ακόμη μια παρεξήγηση ή ακόμη διάλυση και της σχέσης.

Συνεπώς, το “fexting” δεν αποτελεί ορθό τρόπο, ώστε να λύσει κανείς τις διαφωνίες του. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε την κατά πρόσωπο επικοινωνία, αφού πρωτίστως έχετε συγκροτήσει τις σκέψεις σας σωστά. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφτεί τι είναι αυτό που τον ενόχλησε ή να ξεπεράσει το δύσκολο συναισθηματικό στάδιο, που πιθανότατα βρίσκεστε μετά από μια διαφωνία.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *