Όσο τα χρόνια περνούν, το θέμα της ψυχοθεραπείας δεν θεωρείται πια ταμπού, βοηθώντας πλέον τον κόσμο να φέρει σε ισορροπία την ψυχική του υγεία και να βελτιώσουν την διάθεσή τους, λύνοντας θέματα που απασχολεί τον καθένα σχετικά με την καθημερινότητα, την οικογένεια, την κοινωνική και προσωπική ζωή του.

Παρακάτω θα δούμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι ίσως να χρειάζεσαι και εσύ βοήθεια, ώστε να εξετάσεις την πιθανότητα να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παρακάτω σημάδια μεμονωμένα απαιτούν ψυχοθεραπεία και η αιτία δεν πηγάζει αλλού.

Κοιμάσαι υπερβολικά ή λίγο

Γενικότερα, οι διαταραχές ύπνου μεταφράζονται είτε με αυπνίες είτε με πολύωρο ύπνο. Αποτελεί μια απ’ τις βασικότερες ενδείξεις μιας ψυχικής διαταραχής. Τα προβλήματα ύπνου είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες σε άτομα που αντιμετωπίζουν άγχος, κατάθλιψη και διπολική διαταραχή.

Συναίσθημα ανησυχίας στις κοινωνικές συναθροίσεις

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που έρχονται αντιμέτωποι με ένα συναίσθημα ανησυχία και άγχους, όταν πρέπει να κοινωνικοποιηθούν. Εάν παρατηρείς ότι τελευταία απομακρύνεσαι από φίλους, αποφεύγεις εξόδους και νιώθεις ότι κατακλύζεσαι από αίσθημα πανικού και άγχους, μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθεια ενός ειδικού.

Σε κατακλύζει το στρες

Όταν οι σκέψεις σου ταξιδεύουν συνέχεια και νιώθεις ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι, τότε η βοήθεια από έναν ειδικό, ώστε να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την κατάσταση είναι ο καλύτερος τρόπος.

Νιώθεις απελπισία

Το αίσθημα απελπισίας και απόγνωσης είναι ένα ισχυρό δείγμα κατάθλιψης και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την βοήθεια ειδικών. Βάσει ερευνών, η κατάθλιψη είναι η πιο συχνή αιτία αυτοκτονιών σε ηλικίες 10-34 ετών.

Διατροφικές διαταραχές

Αν παρατηρείς αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες, είτε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα φαγητού είτε πολύ μικρή, αυτό ίσως να είναι σύμπτωμα υπερβολικού άγχους ή κατάθλιψης. Η υπερφαγία και η ανορεξία είναι παθήσεις και πρέπει να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά την εμφάνισή τους.

Μην ξεχνάς ότι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός προβλήματος που σχετίζεται με την ψυχική υγεία είναι η αναζήτηση βοήθειας. Δεν είναι ντροπή η φροντίδα για την αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένειας.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *