Μια πολυσυζητημένη σειρά, με προσεγμένο και ρεαλιστικό σενάριο, βρίσκεται πρώτη σε τηλεθέαση την νέα σεζόν. Ο γνωστός ηθοποιός και δημιουργός, έκανε την εμφάνισή του με την νέα σειρά, η οποία θα αποτελείται από 9 επεισόδια.

Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο επεισόδιο, εμφανώς πιο συνταρακτικό από την πρεμιέρα, έδειξε σκηνές, οι οποίες πιθανότατα να συζητηθούν αρκετά και όχι άδικα. Το στοιχείο του ρεαλισμού, στην σκηνή κακοποίησης της Μαρίας Καβογιάννη, θυμίζει σε πολλούς σκηνές, που διαδραματίζονται στην πραγματικότητα και όμως κρύβονται κάτω από το χαλάκι.

Στην κοινωνία μας, όπου η κακοποίηση έχει γίνει κάτι συνηθισμένο, η ενδοοικογενειακή βία έχει γίνει καθημερινότητα και οι γυναικοκτονίες έρχονται η μία μετά την άλλη, ο γνωστός σε όλους ηθοποιός έρχεται να ταρακουνήσει την ελληνική τηλεόραση με μια σκηνή λίγων δευτερολέπτων. Πολλοί ταυτίζονται, πολλοί το έχουν βιώσει στο παρελθόν και ακόμη περισσότεροι έχουν γίνει μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Συνεπώς, είναι μια σκηνή που ανεξαιρέτως προκαλεί ρίγη στο ελληνικό κοινό.

Σε μια σκηνή, στην αρχή του επεισοδίου, βρισκόμαστε στα ενδότερα μιας προβληματικής οικογένειας. Ο πατέρας (Γιάννης Τσορτέκης) έχει ακούσει φήμες ότι ο γιος του (Γιώργος Μπένος) είναι γκέι. Αποφασίζει λοιπόν να τον ξυλοκοπήσει άγρια χρησιμοποιώντας μάλιστα μια αλυσίδα και φωνάζοντας «θα προτιμούσα να σε δω στην κάσα, παρά να μου γίνεις αδερφή».

Η μητέρα, την οποία ενσαρκώνει η Μαρία Καβογιάννη, στην προσπάθειά της να σταματήσει τον ξυλοδαρμό του γιού της, δέχεται και αυτή ένα χτύπημα με αποτέλεσμα να κάθεται σιωπηλά και ακούει τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού της, κλαίγοντας σιγανά. Το πρόσωπό της χτυπημένο άγρια θέλει να μας κάνει να αντιληφθούμε τα περιστατικά βίας, τα οποία δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας είτε από φόβο είτε από αδυναμία. Πόσες φορές, μια γυναίκα βρίσκεται θύμα ενδοοικογενειακής βίας, δεν το λέει πουθενά και αν βρεθεί κάποιος να ρωτήσει, ακούμε την κλισέ φράση: “Έπεσα από τις σκάλες”. Αυτό βλέπουμε και στο δεύτερο επεισόδιο της συγκεκριμένης σειράς.

Είναι μια από τις πιο ρεαλιστικές σκηνές, που έχουμε την τύχη να δούμε στην ελληνική τηλεοπτική σκήνη. Μας κάνει να δούμε με πιο σφαιρικό τρόπο το τι μπορεί να συμβαίνει σε μια οικογένεια και πως θύματα, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε, είναι να καταγγέλλουμε βίαια σκηνικά, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα.  Η σειρά βρίσκεται ακόμη στο 2ο επεισόδιο και ίσως να υπάρξουν κι άλλες σκηνές στην συνέχεια, οι οποίες θα μας προκαλέσουν λύπη και θα μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

 

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *