“Αν δεν πετύχεις στη ζωή σου, αυτός δεν είναι λόγος να θεωρήσεις τον εαυτό σου ιδεαλιστή” “Μίλερ Χένρυ

Ο εαυτός σου είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να βγεις ξανά στην επιφάνεια, όταν νιώθεις ότι έχεις πιάσει πάτο. Είναι αυτός που βρει φως στο δικό σου σκοτάδι. Αυτός που θα καταφέρει να μετατρέψει το χάος σε ηρεμία, την στιγμή που όλα είναι δύσκολα. Είναι αυτός που θα σε αγαπήσει όχι μόνο στις εύκολες μέρες αλλά και στις πιο δύσκολες. Θα είναι αυτός που θα έχει λόγους να σε αναζητά, όταν νιώθεις ότι έχεις χαθεί.

Συχνά, ο εαυτός σου θα σε παρακινεί να πάρεις την ζωή σου ξανά στα χέρια σου, όταν νιώθεις πως την έχεις χάσει και δεν θα την ξαναβρείς και θα το κάνει γιατί είναι δική σου, σου ανήκει. Ο εαυτός σου είναι αυτός που θα σου λέει “ναι”, όταν κυριαρχεί παντού το “όχι” και θα σε πιέζει να πεις “όχι”, όταν πεθαίνεις να πεις “ναι”.

Μην βάζεις τον εαυτό σου σε κατώτερη μοίρα, είναι το δεύτερο “εγώ” σου ή ίσως και το πρώτο. Ακόμη και αν τον αγνοήσεις, τον παραμελήσεις, τον μισήσεις, θα είναι εκεί. Θα προσπαθεί να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του για να τον αγαπήσουν και οι άλλοι γύρω σου. Να αγαπήσουν εσένα.

Το να βοηθάς τους άλλους πολλές φορές θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι υπάρχεις και εσύ. Και ναι, βοηθώντας τους άλλους, είσαι άνθρωπος. Φροντίζοντας και τον εαυτό σου είσαι πνευματικά υγιής άνθρωπος. Δώσε στους άλλους απλόχερα, ό,τι μπορείς να δώσεις, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβεις ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται ο εαυτός σου…

 

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *