Τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με απόφαση του Πρωθυπουργού. Οι περισσότεροι τραυματίες, την στιγμή αυτή βρίσκονται στην Λάρισα ενώ συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων.  Παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, την οποία ανέλαβε το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα επικεντρώνεται στο εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων.

Ειδικοί Ψυχικής Υγείας για την στήριξη των συγγενών- 10306: Γραμμή Υποστήριξης

Εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, και καλεί τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η κ. Δημογλίδου, έχουν εξασφαλιστεί κλίνες για την εξυπηρέτηση των οικογενειών τραυματιών και θυμάτων στα εξής ξενοδοχεία της Λάρισας:

  • Imperial
  • Divani
  • Metropol

Για τις κλίνες στα ξενοδοχεία οι οικογένειες μπορούν να καλούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας 2410683175-6, που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για το δυστύχημα.

Share:

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *