Στα δύσκολα χρόνια ….

       Καλησπέρα σας κύριες και κύριοι , στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για την εποχή  που ζούμε , πολλοί  λένε ότι είναι  δύσκολα χρόνια, εγώ με την σειρά μου θα  πω ότι πάντα ήταν δύσκολα , ειδικά η χώρα μας έχει περάσει τα πάνδεινα ανά τους αιώνες  , από που να ξεκινήσω  ,  από την περίοδο της τουρκοκρατίας , μετά τους εμφύλιους πολέμους , η για τους παγκόσμιους πολέμους  και τους βαλκανικούς που η Ελλάδα συμμετείχε σε όλους ανελλιπώς. Για να δούμε όμως τι κάνουμε για όλη αυτή την κατάσταση .

     Ο χειμώνας που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος για όλους μας, από οικονομικής άποψης , από ηθικής άποψης , και κάπου εδώ θα έρθει να δέσει αυτό που μας έλεγαν και μας ξανά έλεγαν οι καθηγητές μας στο σχολείο  , ότι όλα δηλαδή είναι θέμα παιδείας , εμείς φυσικά τότε λέγαμε καλά που <<κολλάει>> η παιδεία με την μετέπειτα ζωής μας , να όμως τώρα  που πέρασαν τα χρόνια η  έλλειψη παιδείας  είναι πιο εμφανής από ποτέ . Λοιπόν ξεκινάμε με πολλές  γυναικοκτονιες   , με ρατσιστικές επιθέσεις στην χώρα που ιδρύθηκε η δημοκρατία , αρκετά περιστατικά bullying , που σε κάνουν να αναρωτιέσαι σε τι κοινωνία ζούμε .

       Αλλά ο χειμώνας ήταν δύσκολος για έναν ακόμα λόγο , η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά έφερε πολλούς ανθρώπους στα όρια της φτώχειας , και η αλήθεια είναι Ότι όλους λίγο η πολύ μας επηρέασε αυτό ,επίσης η φτώχεια είναι πλέον μια μορφή βίας , δυστυχώς αλλά είναι,  και στις μέρες μας κανείς δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει κάτω από αυτές τις συνθήκες . Και τα παλαιότερα χρόνια υπήρξε φτώχεια αναμφισβήτητα , όλα ήταν δυσκολότερα , οι μετακινήσεις , οι επικοινωνία όλα ήταν αλλιώς , αν ρωτήσετε τους παππούδες σας θα σας πούνε πολλές ιστορίες .

     Όμως  ας μην είμαστε απαισιόδοξοι , αν εμείς οι άνθρωποι χαλάσαμε την κοινωνία μας , αυτό σημαίνει ότι εμείς πάλι μπορούμε να την ξανά χτίσουμε , πάντα έτσι γίνεται , σίγουρα όσο οι άνθρωποι αποκτούν μόρφωση η κοινωνία θα γίνεται ολοένα και καλύτερη  , αν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψεις μας δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ασκούμε βία ( οποιοδήποτε μορφή βίας ) σε  άλλους ανθρώπους  , και να θυμάστε τα χρόνια που ζούμε πάντα θα είναι δύσκολα , το θέμα είναι να προσπαθούμε εμείς να τα κάνουμε λίγο καλύτερα και για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές .

     Σίγουρα όταν υπάρχει φτώχεια αργά η γρήγορα θα έρθει και η γκρίνια , αυτό μας έχει δείκτη η ιστορία , εκεί όμως χρειάζεται ψυχραιμία και μια δόση αισιοδοξίας για να προχωρήσουμε την ζωή μας παρακάτω . Κάθε γενιά έχει περάσει τα δικά της προβλήματα , αλλά αυτό πρέπει να μας κάνει πιο δυνατός , έτσι ώστε να είμαστε εμείς η γενιά που θα σταθεί απέναντι στα προβλήματα της και με αξιοπρέπεια και πίστη στις δυνάμεις μας θα βρούμε την καλύτερη λύση . Και προσωπικά πιστεύω ότι αν βρούμε την χαμένη μας ανθρωπιά όλα θα αρχίσουν να μπαίνουν στην σωστή πορεία.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *