Ο φόβος της κριτικής είναι ο θάνατος του ταλέντου

     Καλησπέρα σας κύριες και κύριοι , σήμερα θα δούμε ένα θέμα αρκετά  διαφορετικό από ότι μας έχετε συνηθίσει , θα εμβαθύνουμε στον φόβο που κουβαλάει ο καθένας μας βαθιά μέσα του . Όχι ότι αυτό είναι κακό φυσικά,  γιατί ποιος είναι αυτός άλλωστε που δεν φοβάται στις μέρες μας. Όμως αυτό το άρθρο θα ήθελα να είναι ένας ύμνος ( ας μου επιτραπεί η έκφραση ) στους ανθρώπους που έχουν ανησυχίες και θέλουν να τις εκφράσουν στον έξω κόσμο , αλλά φοβούνται την γνώμη των άλλων ανθρώπων .

     Ας ξεκινήσουμε με το πιο απλό παράδειγμα , ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια παρέα ανθρώπων , για την ακρίβεια στην δικιά μας παρέα , και εκεί που αναπτύσσουμε μια άποψη μας για ένα οποιοδήποτε θέμα , κάπου σε μια στιγμή θα πεταχτεί ο πιο <<έξυπνος>> της παρέας , και θα προσπαθήσει να βγάλει την άποψη μας τελείως άκυρη η ακόμα και να μας χλευάσει . Τώρα θα πει κάποιος ότι εντάξει δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος θα μας κοροϊδεύει για μια – δυο στιγμές δεν σημαίνει ότι πρέπει να ντρεπόμαστε κιόλας , αυτό συμβαίνουν στις παρέες ,ναι όμως δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο , κάποιοι που είναι πιο .Εσωστρεφείς μπορεί να τους κάνει να φοβούνται να εκφράσουν την γνώμη τους ελεύθερα ,έστω και αν αυτή η γνώμη μπορεί να μην είναι και η πιο εμπεριστατωμένη στον κόσμο, όμως έχουν το δικαίωμα να έχουν  όποια  άποψη θέλουν , γιατί απλά έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

     Ίσως να σκεφτείτε ότι μπορεί να είναι μια ας πούμε πλάκα που μας κάνουν οι φίλοι μας , αλλά η αρχή της κωμωδίας λέει ότι κάτι για να είναι αστείο πρέπει να γελάει το κοινό και όχι ο ίδιος που λέει το αστείο , όποτε θα ήταν πολύ σοφό να σεβόμαστε της απόψεις που ακούμε  στην εκάστοτε παρέα ανθρώπων που βρισκόμαστε . Σίγουρα ο σεβασμός είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας , όμως ποτέ δεν είναι αργά για να δείξουμε σεβασμό σε έναν συνομιλητή μας , είτε αυτός βρίσκεται δίπλα μας είτε είναι μέσω κάποιου μέσω κοινωνικής δικτυωσεις  , που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στην ζωή μας , και δυστυχώς βλέπουμε τι τοξικότητα υπάρχει στην κοινωνία μας και είναι χαρακτηριστικό ότι σε οποιαδήποτε δημοσίευση στο Ίντερνετ θα δείτε υβριστικά σχόλια και όχι  σχόλια  για να βελτιωθεί η ποιότητα της δημοσιεύσεις , απλά θέλουν να προσβάλλουν τον άνθρωπο που το κοινοποίησε , τόσο απλά .

     Ακόμα και αυτό εδώ το άρθρο μπορεί να έχει πολλά λάθη , σε σημεία στίξης η κάποια  ορθογραφικά λάθη  , όμως παρόλα  αυτά  είναι ένας τρόπος έκφρασης για εμένα , και φυσικά για όλους όσους γράφουμε άρθρα σε αυτό το σάιτ και όχι  για να πάρουμε κάποιο βραβείο Νόμπελ ,όχι ότι βέβαια αυτό θα μας πείραζε , αλλά αυτό είναι θέμα για ένα επόμενο άρθρο   (Εννοείται ότι αστειεύομαι ), απλά έχουμε κάποιες ανησυχίες για αυτό που βλέπουμε να συμβαίνουν τριγύρω  μας , και αυτός είναι ένας τρόπος να εκφραστούμε , μπορεί να το κάνουμε με λάθος τρόπο , όμως προσπαθούμε , προσπαθούμε ξανά,  να αποτύχουμε ξανά και να αποτύχουμε καλύτερα , αυτός είναι και ο στόχος μας άλλωστε η αποτυχία , γιατί μερικές φορές η επιτυχία είναι αφόρητη .

   Υ.Γ. Μην σκύβετε το κεφάλι ποτέ , σε όποια δυσκολία και αν αντιμετωπίσετε , να πιστεύετε  στον εαυτό σας και να είστε αισιόδοξοι , γιατί ότι και να λένε η ζωή είναι ωραία , και να την απολαμβάνετε  όπως εσείς θέλετε . Και να μην φοβάστε την κριτική των άλλων γιατί αυτό θα κάνει κακό μόνο σε εσάς .

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *