Αρρηκτος  δεσμός (the covenant)

 

Καλησπέρα σας κύριες και κύριοι, σήμερα θα σας μιλήσουμε για  μια ταινία που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν λίγους μήνες , ο λόγος είναι για την ταινία αρρηκτος δεσμός  ( ο πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά  είναι the covenant ) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους  βρίσκονται οι Jake Gyllenhaal , Dar Salim και ο Jason Wong. Ενώ στον σκηνοθετικό θώκο είναι ο βρετανός Guy Ritchie, που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δραστήριος και βγάζει την μια ταινία μετά την άλλη. Όμως ας ρίξουμε μια μάτια στην υπόθεση της ταινίας, που αγαπήθηκε τόσο από το κοινό αλλά και από τους κριτικούς.

     Βρισκόμαστε στον πόλεμο του Αφγανιστάν , όπου συναντάμε  τον πρωταγωνιστή μας, έναν αμερικανό αξιωματικό εν ονόματι   John Kinley (που τον υποδύεται ο Jake Gyllenhaal), οποίος ψάχνει  να βρει κάποιον έμπιστο  διερμηνέα,  καθώς δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε η ομάδα του την διάλεκτο των Αφγανών . Έτσι λοιπόν θα επιλέξει με όχι τον πιο ορθολογικό τρόπο τον Ahmed (στο ρόλο  του οποίου θα δούμε τον  Dar Salim) , έναν ντόπιο Αφγανό οικογενειάρχη  , που μισεί τους ανταρτες αντικαθεστωτικούς  όσο και οι αμερικανοί στρατιώτες .

     Κάπως έτσι ο Ahmad θα μπει στην ομάδα του John, όπου δεν θα αργήσει να τους αποδείξει τις ικανότητες του , οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην μετάφραση της ντόπιας διαλέκτου , και μάλιστα σε μια ενέδρα που τους  είχαν στήσει οι ανταρτες , ήταν ο μόνος επιζών και χάριν σ’  αυτόν βγήκε ζωντανός ο John  αλλά με βαριά τραύματα , εκεί ακριβώς θα δούμε πόσο γενναίος είναι ο Ahmed καθώς με τρομερή αυταπάρνηση κράτησε τον John ζωντανό καθώς ήταν η μόνο του ελπίδα , στην αφιλόξενη έρημο του Αφγανιστάν  .

     Η ταινία διαρκεί περί της δυο ώρες,  έχει υπέροχη σκηνοθεσία και φωτογραφία , μάχες  σώμα με σώμα, ενώ είναι αξιοθαύμαστο πως φαινομενικά δυο άνθρωποι από δυο  τελείως διαφορετικούς κόσμους καταφέρνουν να δεθούν μεταξύ τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ  τους βλέπουμε να περνάνε από πολλά στάδια μέσα στην διάρκεια της ταινίας . Ελπίζω να μην έκανα κάποιο μεγάλο  spoiler και να σας χαλάσω την εμπειρία τις  ταινίας , εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ ο αρρηκτος δεσμός , την θεωρώ  από τις καλύτερες παραγωγές του τρέχοντος έτους , και θα συναντήσετε  δυο πολύ δυνατές ερμηνείες από δυο εξαιρετικούς πρωταγωνιστές .

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *