Ένατη πύλη

       Καλησπέρα σας κύριες και κύριοι , σήμερα θα σας παρουσιάσουμε  ένα review για μια πολύ επιτυχημένη ταινία του Jonny Depp, σε σκηνοθεσία του μεγάλου  Roman Polanski , η εν λόγο ταινία είναι φυσικά η Ένατη  πύλη που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1999, ενώ θα πρέπει να σας αναφέρουμε  ότι είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Arturo Perez  με πρωτότυπο τίτλο η λέσχη Δούμα . Ας ρίξουμε μια μάτια στην υπόθεση της ταινίας λοιπόν , φυσικά χωρίς spoiler.

     Βρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη όπου θα συναντήσουμε τον πρωταγωνιστή μας Ντίν Κορσο ( στο βιβλίων ονομάζεται Λουκάς Κορσο ) που είναι ένας ντέντεκτιβ βιβλίων όπως αναφέρεται και στην ταινία , οποίος έχει πάει να εκτίμηση μια συλλογή βιβλίων , εκεί θα δούμε  ότι δεν διστάζει  να εξαπατήσει τους πελάτες του   για να βγάλει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους . Λίγο αργότερα θα μάθει από έναν συνεργάτη του ότι ένας βαθύπλουτος και μανιώδεις συλλέκτης βιβλίων τον αναζητούσε , φυσικά ο Κορσο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, η αποστολή του ήταν να απόδειξη αν το βιβλίο του πελάτη του ήταν αυθεντικό  και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Ντιν που θα εξελιχθεί σε Τρεις διαφορετικές χώρες .

     Σε αυτό το ταξίδι ο Κορσο θα βρει μια αναπάντεχη συνεργάτιδα που πολλές φορές θα παίξει τον ρόλο του <<από μηχανής θεός>> και θα τον γλιτώσει από δύσκολες καταστάσεις , ενώ ο Ντιν νιώθει ότι ο πελάτης που τον προσέλαβε έχει γίνει η σκιά του , ενώ αισθάνεται  ότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει από οπουδήποτε καθώς όλα είναι ασταθείς σε ένα ταξίδι κόντρα στον χρόνο , καθώς ο πελάτης θέλει αποτελέσματα από τον Κορσο . Όμως το τέλος μοιάζει αναπόφευκτο για τους πρωταγωνιστές μας καθώς όλοι  έχουν  διαλέξει την μοίρα τους .

    Ελπίζω να σας έπεισα να δείτε την ταινία του Roman Polanski, με ένα εκπληκτικό Jonny Depp να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας , ενώ θα δούμε επίσης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Frank langella στον τόκο του Balkan , την Emmanuel Seigner (που είναι και σύζυγος του σκηνοθέτη ) στον ρόλο του <<φύλακα Αγγέλου >> του κυρίου Κορσο. Η ταινια  έχει γρήγορη πλοκή και μερικές φορές δεν ξέρεις ποιος είναι ο καλός και ποιος Είναι ο κακός στην υπόθεση , όμως όπως προείπα στο τέλος όλοι θα έχουν την δίκη τους νέμεση , η διαρκεί της ταινία είναι κάτι περισσότερο από δυο ώρες , ενώ είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλάβετε ποσό εύκολα θα κυλήσουν .

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *